Разширяването на НАТО ще продължи, независимо дали Русия го харесва

...
Разширяването на НАТО ще продължи, независимо дали Русия го харесва
Коментари Харесай

НАТО: Ще се разширяваме, независимо от протестите на Русия

Разширяването на НАТО ще продължи, без значение дали Русия го харесва или не, съобщи генералният секретар на ръководения от Съединени американски щати блок Йенс Столтенберг, настоявайки, че макар възраженията на Москва, неговата организация не съставлява опасност.

Говорейки на конференция в четвъртък, Столтенберг прегледа опцията за украинско участие, резултат, за който Киев настояваше, само че съветският президент Владимир Путин дефинира като „ алена линия ".

Бившият норвежки министър-председател сподели, че дали Украйна ще се причисли към НАТО зависи от страните членки на блока и неговото управление и че Москва не би трябвало да взе участие в решението. Той също по този начин акцентира, че НАТО към този момент поддържа източноевропейската нация във боен проект. „ Страните от НАТО към този момент образоват украински войски и се съветват с тях ", изясни той.

„ Те организират взаимни учения и обезпечават военни доставки и технологии. Подкрепата на Алианса за Украйна не е опасност за Русия ", увери генсекът.
Столтенберг добави, че вероятно партньорство с Украйна ще бъде главната точка от дневния ред на идната среща на върха на НАТО в Мадрид през юни 2022 година

По въпроса дали блокът ще продължи да пораства, той сподели:

„ НАТО продължава процеса на разширение. Вече взехме Черна гора и Северна Македония, без значение от митингите на Русия. " Той даде обещание, че НАТО няма да търси компромис с Москва, която изиска от блока да премисли обещанието, което даде през 2008 година, за приемане на Украйна и Грузия „ след време ".

Служителят настоя, че желае да има значителен разговор с Русия. Кремъл обаче съобщи, че това е на практика невероятно, откакто НАТО експулсира група съветски дипломати от Брюксел през октомври, като на процедура затвори непрекъснатата задача на Москва с алианса.

След виртуална среща с Путин по-рано този месец президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани за договаряния за облекчение на напрежението сред НАТО и Русия.

Bloomberg заяви, че няколко източноевропейски членове на блока са неспокойни от предлагането на Байдън, опасявайки се, че американският водач е подготвен да направи отстъпки, които ще слагат „ ограничавания на свободата на придвижване на НАТО ", по думите на един неизвестен посланик.

Източник: Поглед.инфо

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР