Разширяването е основан на заслуги процес, който изисква инвестиции и

...
Разширяването е основан на заслуги процес, който изисква инвестиции и
Коментари Харесай

ЕК попари Скопие: Побързайте с конституционните промени, Преговорната рамка няма да се промени

Разширяването е учреден на заслуги развой, който изисква вложения и ангажираност за реализиране на основни промени.Северна Македония би трябвало да форсира процеса на конституционните промени. Преговорната рамка няма да се промени.

Това съобщи говорителката на за Европейската комисия (ЕК) за политиката на съседство и разширението Ана Писонеро в изявление за МИА. И акцентира, че Европейска комисия предизвиква всички страни в Северна Македония да работят дружно, с цел да придвижат страната по пътя ѝ към присъединение към Съюза.

" Заключенията на Европейския съвет са ясни: Европейски Съюз е подготвен да приключи началната фаза на договарянията за присъединение със Северна Македония незабавно щом страната извърши уговорката си да приключи конституционните промени, както е посочено в заключенията на Съвета на 18 юли 2022 година Европейският съвет приканва Северна Македония да форсира използването им ", сподели Писонеро, като уточни, че преговорната рамка няма да се трансформира.

Тя добави, че като част от пакета за разширение на 8 ноември Европейската комисия е показала своето предложение за нов План за напредък на Западните Балкани.

" Целта е да се донесат някои от преимуществата на участието в Европейски Съюз в района още преди присъединението, да се ускори икономическата интеграция на единния пазар на Европейски Съюз, икономическата интеграция със Западните Балкани посредством общ районен пазар, както и да се ускорят фундаменталните промени ", означи говорителката на Европейска комисия.

" Важно е да продължим разговора с жителите на Европейски Съюз, с цел да им разбираем какво е разширението. Политиката на разширение на Европейски Съюз, която набра скорост, е повече от всеки път геостратегическа инвестиция в дълготрайния мир, непоклатимост и сигурност на целия ни континент ", сподели още Ана Писонеро. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР