Разширява се броят на болниците, които ще обслужват болни от

...
Разширява се броят на болниците, които ще обслужват болни от
Коментари Харесай

Разширява се броят на болниците, които ще обслужват болни от коронавирус

Разширява се броят на лечебните заведения, които ще обслужват заболели от ковид. Това е една от ограниченията, които се подхващат след прекосяването на психическата граница от 100 инфектирани в страната, разгласи на брифинг началникът на щаба за битка със болестта Венцислав Мутафчийски. Случаите в България са към този момент 112.

Той посочи, че болничните заведения се приготвят за работа с такива пациенти. Включването им в битката със вируса се налагала, защото инфектираните към този момент са от доста области на страната.

Мутафчийски изясни, че от деблокираните от държавното управление 100 хиляди тона алкохол повече от половината изобщо не са потърсени от производителите. По думите му този алкохол е предопределен за дезинфектанти, само че към момента никой не е показал интерес да купи към 56 хиляди тона.

Според него все още ограниченията в София са задоволително строги и не е нужно да стават по-твърди. Той сподели още, че в столицата броят на инфектираните по отношение на популацията на града не е толкоз огромен, както е било в Банско, което наложи слагането под карантина на зимния курорт.

" Мерките могат да се затегнат единствено при справедливи аргументи. Когато стартират да излизат в пъти повече случаи от оповестените, тогава може да се мисли за сходно нещо. За размерите на София и популацията ѝ бройките не са доста ", посочи Мутафчийски.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (760)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР