Разширението на ул. „Даме Груев” в Кючук Париж започва от

...
Разширението на ул. „Даме Груев” в Кючук Париж започва от
Коментари Харесай

Доживяхме! Ремонтът на ул. Даме Груев стигна до първа копк...

Разширението на ул. „ Даме Груев” в Кючук Париж стартира от през днешния ден с първа копка, която ще направи кметът Здравко Димитров. На церемонията ще участват зам.-кметът Пламен Райчев и кметът на регион " Южен " Костадин Язов.

Строителството започва от бул. „ Македония” до ул. „ Охрид” (кино „ Въстаник”), където към този момент са изсечени всички дървета, и ще се извършва в три стадия.



Пътят до Кукленско шосе става четирилентов и коства 6 163 000 лв. без Данък добавена стойност, или 7,4 млн. лв. с налога. Обществената поръчка е предоставена на компания „ Парсек груп”. Финансирането е обезпечено от градския бюджет..

Пътят се уголемява от северната страна и става четирилентов. Паважът се заменя с асфалт. Подменя се цялата подземна инфраструктура, тротоарната настилка, осветлението.



Улицата е в окаяно положение и за ремонта й на равнище община Пловдив и Общинския съвет се приказва минимум от 10 години. В предишния мандат „ Даме Груев” беше включвана няколко пъти в финансовата стратегия на общината, само че до действителна работа по този начин и не се стигна.

Живеещите в този регион по друг метод разясняват разширението.

Едни смятат, че ще бъдат построени и паркоместа, други недоумяват по какъв начин ще се разшири платното, без да засегне постройката на киното, което в този момент е читалище „ Христо Ботев”.

Безброй повреди на тръбопровод са претърпели хората от квартала. Тръбите са прекарани преди половин век и постоянно се постановяваше дежурните екипи от В и К да отстраняват течове.



Няколко парцела, които попадат в новата улична регулация, би трябвало да бъдат отчуждени, само че това не пречи на строителството в първия стадий.



Снимки от Наташа Манева

Свързани вести Строители отхвърлят контракти по извоювани търгове в Пловдив Затварят част от ул. „ Даме Груев “, рейс 11 с изменен маршрут
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР