Разширението на част от бул. Тодор Каблешков в София започва

...
Разширението на част от бул. Тодор Каблешков в София започва
Коментари Харесай

Започва разширението на част от бул. Тодор Каблешков в София

Разширението на част от бул. " Тодор Каблешков " в София стартира в неделя, 31 май. Става въпрос за правата от бул. " България " до ул. " Луи Айер ".

" Булевардът е част от вътрешния градски кръг, чието създаване е ключът за разтоварване на директния трафик. Затова построяването на всички сектори от вътрешните кръгове, както и довършването на Околовръстния път за мен са стратегическите задания за София ", разяснява при представянето на плана в петък кметът Йорданка Фандъкова.

Вътрешният градски кръг би трябвало да обезпечи по-бързи връзки сред обособените елементи на столицата и по този метод трафикът да се измести от центъра на града, където сега постоянно се образуват тапи.

След разширението бул. " Тодор Каблешков " би трябвало да има по две ленти за придвижване в посока и еднопосочни велоалеи в двата края. По средата ще бъде оставено място за възможното бъдещо създаване на трамвайно трасе. То би могло да свързва кв. " Овча купел " с метростанция " Г.М. Димитров ", а от там да се търси връзка с кв. " Слатина ". Проект за този трамвай обаче още няма.

" Целта ни е с построяването на бул. " Тодор Каблешков " и бул. " Филип Кутев " да създадем връзка от бул. " Цар Борис III " през бул. " България " и бул. " Черни връх " до бул. " Симеоновско шосе ", разяснява Фандъкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР