Разширението на автомагистрала Тракия може да започне след въвеждането на

...
Разширението на автомагистрала Тракия може да започне след въвеждането на
Коментари Харесай

Разширението на "Тракия" може да започне след въвеждане на тол системата

Разширението на автомагистрала " Тракия " може да стартира след въвеждането на тол системата. Това се разбра от изявление на премиера Бойко Борисов във Варна, представен от организация " Фокус ". Там той взе участие в събитие на младежката организация на ГЕРБ.

За пръв път за уголемение на трасето от София до Пловдив заяви строителният министър Николай Нанков през юли. Кога ще бъде изпълнена тол системата все още не е известно поради множеството обжалвания на поръчката за нея. В момента са подадени шест предложения от претенденти да я построяват. Ако отново има обжалване на процедурата, министър председателят се закани системата да се направи с държавни пари.

" Мисля си по какъв начин, проработи ли тол системата, автомагистрала " Тракия " до Пловдив да я създадем в 6 ленти, с още една спомагателна лента. Като тръгнеш от София за Пловдив все едно караш по " Цариградско шосе ", няма нищо общо с автомагистрала, цялостна е. 45-50 хиляди коли на денонощие пълнят " Тракия ", разгласи Борисов.

Той разяснява и автомагистрала " Хемус ", по трасето на която се вършат поправки на мостовете, което по думите му не се е случвало от 36-37 година

Той още веднъж укори предшествениците си, които не са правили инфраструктура и по тази причина в този момент всичко се струпало на ГЕРБ.

" Нали тогава сме били цъфнали и вързали. Магистрала до Правец, ето това са правили, все едно аз да си бях направил автомагистрала от София до Банкя и да кажа стига толкоз ", разяснява Бойко Борисов. " Следващия би трябвало да го изберем някъде от надалеч, с цел да може да си направи път до у дома ", уточни министър председателят.

" Приоритет на целите е " Хемус ", желая да съм жив да я видя. Ще видите и вие каква ще бъде разликата в България с " Хемус " ", заключи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР