Разширението има хеликоптерна площадка30 млн. лв. гласува служебният кабинет за

...
Разширението има хеликоптерна площадка30 млн. лв. гласува служебният кабинет за
Коментари Харесай

МС гласува 30 млн. лв. за болница „Александър Чирков“ 

Разширението има хеликоптерна площадка
30 млн. лева гласоподава служебният кабинет за обзавеждане и дооборудване с здравна техника и инсталация и стартиране в деяние на разширението на “Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване “Проф. доктор Александър Чирков ”. С парите ще се построи и оборудва изцяло по европейски модел високотехнологична болница, която ще бъде 24 ч., 7 дни в седмицата отворена за нуждаещите се жители.

В разширението ще има паркинг на 4 етажа и хеликоптерна площадка на покрива. В новия блок има неврохирургия и неврология, както и гръдна хирургия и пулмология. Предвидени са 15 кабинета за доболнична помощ, образна диагностика с цифров рентген, СТ и ЯМР, незабавен център с хибридна зала.

На вчерашното си съвещание служебният кабинет даде 25 000 000 лева за строителство на лечебно-диагностичен блок за болнични структури по педиатрични и онкологични специалности в парцел на “Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване “Св. Георги ” ЕАД в Пловдив.

С парите ще бъде построен нов диагностично-лечебен корпус на болничното заведение. Инвестицията е с несъмнено значение освен за пациентите от гр. Пловдив и покрайнините, само че и за системата на опазването на здравето в целия Южен Централен Район на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР