Разширен наказателен състав на Окръжен съд - Враца днес осъди

...
Разширен наказателен състав на Окръжен съд - Враца днес осъди
Коментари Харесай

Окръжен съд - Враца осъди на 18 години „лишаване от свобода“ подсъдим за убийство на мъж и кражба в гр. Мизия

Разширен углавен състав на Окръжен съд - Враца през днешния ден осъди на 18 години „ отнемане от независимост “, които да бъдат изтърпени при първичен „ непоколебим режим “, подсъдимия Т. Г. Той бе приет за отговорен в две закононарушения. В това, че на 26.07.2022 година в землището на гр. Мизия съзнателно е умъртвил В. П. от същия град, като му е нанесъл голям брой мощни юмручни удари с ръце, както и ритници с крайници по лицето, главата и тялото, посредством скачане върху тялото, а по този начин също посредством прегазване/преминаване през тялото му с лек автомобил " Опел Корса ". За това закононарушение съдът му наложи наказване 18 години „ отнемане от независимост “. Подсъдимият бе приет за отговорен и в това, че на същата дата и място е лишил от владението на В. П., без негово единодушие, лек автомобил " Опел Корса " с желание незаконно да го присвои, като предмет на кражбата е моторното транспортно средство. Определеното наказване за това закононарушение е пет години „ отнемане от независимост “. На съображение член 23 алинея 1 от Наказателния кодекс съдът дефинира едно общо най-тежко наказване на подсъдимия Т. Г. за двете закононарушения, осъществени с едно действие – 18 години „ отнемане от независимост “, което той ще би трябвало да изтърпи при първичен „ непоколебим режим “.

Окръжен съд – Враца осъди Т. Г. да заплати на двете дъщери на потърпевшия В. П., конституирани като цивилен ищци по делото, по 100000 лв. за всяка от тях обезщетение за претърпени неимуществени вреди от закононарушението, ведно със законната рента до окончателното погашение на сумите. Отхвърлени бяха исковете на други петима цивилен ишци. Подсъдимият Т. Г. ще би трябвало да заплати и направените разходи по делото.

Мотивите на съда към присъдата ще бъдат направени в законоустановения период.

Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна, а предстои на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР