Разселените жители на Газа в обсадения палестински анклав се борят

...
Разселените жители на Газа в обсадения палестински анклав се борят
Коментари Харесай

„Горещият студ наближава“: жителите на Газа са изправени пред по-трудни времена през зимата на фона на продължаващата война

Разселените поданици на Газа в обсадения палестински анклав се борят със студеното време и неналичието на съществени неща.

Зимата дойде в Дейр ал-Балах и доста родители не могат да намерят облекла или обувки за дребните си деца в обсадената Газа.

Войната, почнала при започване на октомври, мощно ограничи броя на облеклата, които могат да влязат в страната, защото температурите стартират да падат.

Алиа Ал-Самони, 21-годишна разселена майка на три деца, сподели, че когато отиде в на пазара в Дейр ал-Балах няма налични зимни облекла.

" Животът ни в този момент е доста драматичен. Горчивият мраз наближава. Донесох със себе си летни облекла за децата си. Няма облекла или какво да облекат децата, а като отивам на пазара да диря, нищо не намирам, даже употребявани облекла няма ”, сподели тя.

След като войната избухна на 7 октомври, Израел запечата обсадения анклав. Седмици по-късно на конвоите с първа помощ беше позволено да влязат.

Зимните облекла бяха в дефицит, а...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР