Разсекретени архиви на Държавна сигурност разкриват своите тайни в нов

...
Разсекретени архиви на Държавна сигурност разкриват своите тайни в нов
Коментари Харесай

Разсекретени архиви на Държавна сигурност разкриват: Вербувани са почитатели на братя Аргирови и „Щурците“

Разсекретени архиви на Държавна сигурност разкриват своите секрети в нов алманах. В ефира на Българска национална телевизия Екатерина Бончева изясни какво ще съдържа новият алманах, основан на архивите на Държавна сигурност. Той е част от поредност, обвързвана с Държавна сигурност и образованието. Показва по какъв начин Държавна сигурност е употребила младите, които би трябвало да са част от опита за новия човек. Трябвало е обаче да бъде разчистен теренът – ликвидирана е една цяла класа в лагерите. След тях би трябвало да бъде основан новият човек – и се потегля от младите.

Вербувани са и малолетни. Работено е с клубове по ползи – да вземем за пример фенове на братя Аргирови, на „ Щурците “ или други

Защо Народното събрание не избира нови членове на тази комисия, нашият мандат от дълго време е изминал? Хората след нас би трябвало да надграждат, добави Бончева.

Империята на злото е жива. Това бе коментарът й във връзка убийството на Алексей Навални.

Тя даде образец за две ярки фигури в наши дни.

През 1980-а папа Йоан Павел Втори отива на площад в Полша и споделя „ Не бойте се “, ден преди гибелта си Навални приканва: Не се предавайте, в случай че ме убият – значи сме мощни. “

Ние нямаме такива персони, сподели Бончева, член на Комисията за откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност.

Те вършат осъзната всеотдайност – режимите не търпят мощните и другите. Навални съзнателно потегли към своята гибел. Той надали е мислил, че ще пребори системата в Русия. Това, което му се случи, може да стане на всички места.

Но ние, когато палим свещи и пращаме съболезнователни телеграми считам, че не осъзнаваме какво е станало. Свободният свят можеше да направи повече. Поведението на България би трябвало да е доста ясно.

 

Източник – Българска национална телевизия

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР