Разсекретен доклад на американското разузнаване оценява руските загуби във войната

...
Разсекретен доклад на американското разузнаване оценява руските загуби във войната
Коментари Харесай

Путин ги прати на смърт: 315 000 руски войници убити в Украйна

Разсекретен отчет на американското разузнаване прави оценка съветските загуби във войната в Украйна на рекордните 315 000 убити и ранени бойци. Това е съвсем 90% от персоналния състав на спецоперацията при започване на спора, заяви Ройтерс. Според документа загубите в жива мощ и техника са отсрочили модернизацията на съветската войска с 18 години.

Руски публични лица считат, че западните оценки за броя на съветските жертви във войната са мощно пресилени и съвсем постоянно подценяват украинските загуби, които съгласно съветските публични лица са големи.

Източник на Ройтерс е разкрил детайлности от отчета, до момента в който президентът Володимир Зеленски приказва пред американския Конгрес, с цел да прикани американските законодатели да не прекъсват американската военна помощ за Украйна. 

Според отчета при започване на войната Русия е разположила в Украйна към 360 хиляди военни. 315 хиляди от тях, или към 87%, са били убити или ранени.

Загубите са принудили Москва да занижи стандартите за набиране на личен състав и да призове пандизчии и по-възрастни цивилни.

" Мащабът на загубите принуди Русия да предприеме изключителни ограничения, с цел да поддържа способността си да се бие. Русия разгласи частична готовност на 300 хиляди души в края на 2022 година и облекчи условията, с цел да разреши набирането на пандизчии и по-възрастни цивилни ", се споделя в разбора. 

Руската войска е оставена с 1300 бронирани машини на бойното поле и би трябвало да укрепва тези сили с танкове T62, създадени през 70-те години, споделя източникът на организацията.

Киев третира загубите си като държавна загадка и чиновници споделят, че разкриването на цифрата може да навреди на военните му старания. Доклад на вестник " Ню Йорк Таймс " от август цитира американски публични лица, съгласно които броят на жертвите в Украйна е близо 70 хиляди души.

Украинският историк Ярослав Тинченко и доброволецът Херман Шаповаленко, който изготвя " Книга на паметта ", оповестиха, че са удостоверили гибелта на 24 500 украински военни, починали в бойни и небойни дейности. Реалната цифра съгласно тях е доста по-висока. 
ТЕМА преди 2 часа 829 преди 1 ден 1470 преди 2 дни 1065
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР