Разрушител от военноморските сили на САЩ, потънал през Втората световна

...
Разрушител от военноморските сили на САЩ, потънал през Втората световна
Коментари Харесай

Откриха най-дълбоко потъналия кораб край Филипините

Разрушител от военноморските сили на Съединени американски щати, потопен през Втората международна война, бе открит на дълбочина близо 7000 метра край Филипините, заяви Агенция Франс Прес. Това е най-дълбоко потъналият транспортен съд, откриван до момента , оповестиха от американския екип, попаднал на находката.

Водолази са снимали и инспектирали разваления корпус на кораба " Самюъл Робърт " по време на осемдневна експедиция, разгласи основаната в Тексас компания за подводни технологии " Каладън оушианик ".

Ескадреният миноносец потъва по време на морска борба край остров Самар на 25 октомври 1944 година, когато американските сили се пробват да освободят Филипините, тогава окупирани от Япония.

" Лежащ на 6895 метра дълбочина, това е най-дълбоко потъналият корабокруширал съд, локализиран и проучен до момента ", написа в Туитър Виктор Весково от американската компания. За съпоставяне останките от " Титаник " са на дълбочина към 4000 метра. 

Според архивите на американския военноморски флот екипажът на разрушителя е чакал избавление близо три дни, като част от оживелите от корабокрушението са умряли през това време от раните си и след набези от акули. От 224-членния екипаж са починали 89 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР