Разрушенията в киевското предградие Бородянка са много по-ужасяващи от тези

...
Разрушенията в киевското предградие Бородянка са много по-ужасяващи от тези
Коментари Харесай

Зеленски: Разрушеният в Бородянка са по-страшни от тези в Буча


Разрушенията в киевското предградие Бородянка са доста по-ужасяващи от тези в Буча, разгласи украинският президент Володимир Зеленски.

По думите му има и повече цивилни жертви там.

Кадри разкриват апокалиптичната конюнктура в града след изтеглянето на съветските елементи.

На североизток покрай Чернигов локални споделят пред Би Би Си, че 130 души са били държани принудително в мазе от 65 квадратни метра. Според разказите е имало и умряли, чиито тела обаче не са били изваждани незабавно.

В Мариупол назначен от проруските сепаратисти нов кмет на града разгласи, че жертвите измежду цивилното население са минимум 5000.

Eксперти предсказват, че светът още веднъж ще стане очевидец на подиуми от Втората международна война в Донбас, където боевете не престават.

Москва продължава да отхвърля да има общо с убийствата на спокойно население, макар непотвърдената информацията на немски медии, съгласно които разузнаването в Берлин е прихванало диалог на съветски бойци за елиминиране на цивилни.

Москва за пръв път обаче призна за „ обилни загуби “ в Украйна.

Отвъд Океана американският президент Джо Байдън приветства изключването на Русия от Съвета за паравата на индивида за Организация на обединените нации.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР