Разрушаването на язовирната стена в Нова Каховканяма да засегне плановете

...
Разрушаването на язовирната стена в Нова Каховканяма да засегне плановете
Коментари Харесай

Зеленски: Разрушаването на Каховското водохранилище няма да засегне плановете ни за контраофанзива

Разрушаването на язовирната стена в Нова Каховканяма да засегне проектите на Киев за контраатака, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Дарик с позоваване на Франс прес.

" Експлозията на язовирната стена нямада засегне способността на Украйна да освободи своите лични територии ", увери Зеленски след съвещание на генералния щаб. " Състоянието на подготовката на войските е на оптимално равнище ", добави той.

Германия възнамерява да изпрати чиновници, съоръжение и консумативи от своята организация за гражданска отбрана в Украйна, с цел да помогне за оправянето с спешната обстановка след взривяването на стената на язовира “Нова Каховка ” и наводнението, което то провокира, съобщи ДПА.

Германия ще поддържа Украйна за справяне с това бедствиев разгара на войната на експанзия, водена от съветския президент Владимир Путин, съобщи немската министърка на вътрешните работи Нанси Фезер.

Сред оборудването, подготвяно от Федералната организация за техническа помощ (THW/ФАТП), която е държавна организация, са филтри за вода и генератори за електричество, които са незабавно нужни в засегнатия регион.

" ФАТП към този момент работи на цялостни обороти,за да приготви доставките на немска помощ за засегнатия район ", сподели министърката.

" Ние ще изпратим нашите филантропични доставки в най-кратки периоди ", добави тя.

Украйна упреква Русия, че е взривила стената на язовира “Нова Каховка ”, което е предизвикало огромни наводнения. Москва твърди, че украинските войски са обстрелвали оборудването, което е в ръцете на съветските окупатори.Украинската страна обаче съобщи, че разполага с доказателства, че Каховската Водноелектрическа централа е взривена от вътрешната страна, което биха могли да създадат само съветските военни, под чийто надзор е регионът.
Германия уточни Кремъл като провинен.

" Унищожаването на гражданска инфраструктура, лишаването на хората от занаят, унищожаването на земя и природа - всичко това още веднъж демонстрира невъобразима грубост ", добави Фезер.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР