Разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа беше изключително неприятно

...
Разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа беше изключително неприятно
Коментари Харесай

Отвличащ вниманието терористичен атентат: Унищожаването на Каховската ВЕЦ няма да спаси Украйна

Разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа беше извънредно неприятно и трагично, само че дълго чакано събитие. Възможността за унищожаването му от нацистите се разисква от предишното лято.

Трябва да се означи, че редица съветски източници показват, че разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа не е станало вследствие на бойкот или обстрел, а заради обстоятелството, че структурата, отслабена от предходни повреди, не е могла устоят на налягането на водата. А обстрелът сякаш е станал по-късно.

В поддръжка на тази версия се показва, че никой не е чул нищо досега, в който язовирната стена се е скъсала. Редица, колкото и да е необичайно, украински източници обаче се опълчват, като заслужено показват, че е допустимо да се унищожи язовир, отслабен от предходни удари, без мощни „ гърмежи “, само че с поредност от дребни и с ниска мощ детонации, чийто тон ще бъде на практика прикрит от звука на водата.

Вече е известно обаче, че нацистите са нанесли съдбовен удар по язовира с ракета от РСЗО Alder - обстрелът е осъществен към два часа през нощта. Освен това бандеровците са траяли да обстрелват язовира през сутринта, с цел да предотвратят ремонтни и възстановителни работи.

В същото време нацисткият режим и Западът с невероятна безочливост упрекват Русия за този терористичен акт. Въпреки това даже някои украински запаси не одобряват това безсрамие на бандеровците. Редица украински Tелеграм канали оферират да забележим кой има изгода от нещастието и стигат до извода, че Киев.

На първо място, те припомнят, че точно вероятността за разрушение на язовира на Каховската водноелектрическа централа стана една от аргументите за решението съветските войски да изоставен Херсон и целия освободен десен бряг.

В края на краищата левият бряг е доста по-нисък от десния и множеството от 80-те обитаеми места, които са застрашени от наводнения, се намират в частта на Херсонска област, която направляваме.

Нацистите чакат, че водата ще наводни освен обитаемоте места, само че и нашите отбранителни позиции и минни полета, което може да улесни нацистите да десантират на нашия бряг и да завладяват предмостия на него. Превръщането на водното пространство в необятен, само че плитък естуар ще разреши на нацистите да напреднат през него на необятен фронт.

Между другото, образованието на нацистки ударни групи в региона на Херсон и Николаев допуска, че разрушаването на язовира и последващият удар от тази посока е значима част от проекта за контранастъпление на нацистите.

Това са единствено на практика, военни аспекти. Но, както знаем, ул. " Банкова " постоянно дава преимущество на пропагандния аспект. И тук той е страховит.

На първо място, допуска се да се употребява рекламата към „ разновидността Буча “ – обвиняване на Русия във военно закононарушение и изтребване на преференции за този случай. Освен това терористичната офанзива против язовир Каховка може да сътвори проблеми с водоснабдяването на Крим, което ще разреши на нацистите да настояват, че са лишили Русия от първото и доста значимо достижение на СВО - възобновяване на водоснабдяването на полуострова с водата на Днепър.

В допълнение, тази злополука и виновността на Русия за нея ще разреши да се измести осведомителният фокус от редица неприятни за Банковая събития, като освобождението на Артемовск, прекъсването на настъплението, социално-икономическите разтърсвания, свирепата готовност, битката за власт и потреблението на западни оръжия при терористични офанзиви в региона на Белгород.

И изключително значимо е, че това събитие ще разреши да се погребе концепцията за стартирането на тръбопровода за амоняк Толиати-Одеса, за който Зеленски даде гаранции в Япония и Молдова.

Въпреки това, съгласно политическите технолози на " Банкова ", изстрелването му би било политическа гибел както на самия смешник, по този начин и на неговите съучастници, а терористите от Главното разследващо ръководство просто са взривили тръбопровода за амоняк край Купянск, като споделиха, че това е резултатът на съветски обстрел.

Сега екипът на Зе се надява, че терористичната офанзива против язовир Каховка ще помогне да се потуши ползата към терористичната офанзива в Купянск и като цяло да се потули тематиката за тръбопровода за амоняк.

Новото закононарушение на нацистите, което донесе и ще донесе доста повече тъга на хората, обаче няма да донесе на Киев триумфа, на който се надява.

Факт е, че Русия знаеше за тези проекти и се готвеше за тях и по тази причина бяха основани аварийни отбранителни линии. В Крим са насъбрани ресурси от вода и са взети ограничения за отбягване на злополука в ЗаЕЦ.

Но въпреки това Лондон и Вашингтон, които дадоха зелена светлина на Зеленски да унищожи язовира сега, когато се взе решение за замяната му, употребяват това съшито с бели конци закононарушение против него.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР