Разрешението за търсене и проучване на нефт и природен газ

...
Разрешението за търсене и проучване на нефт и природен газ
Коментари Харесай

С две години се удължава срокът за търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок 1-12 Кнежа“


Разрешението за търсене и изследване на петрол и природен газ в „ Блок 1-12 Кнежа “ ще бъде удължено с две години, реши държавното управление. Проучваната повърхност е ситуирана на територията на областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

В нея „ Проучване и рандеман на петрол и газ “ АД прави активност от 2010 година В резултат на извършените до момента геолого-проучвателни действия е записано комерсиално изобретение и e получена концесия за рандеман на природен газ и кондензат от находище „ Искър-запад “ – част от „ Блок 1-12 Кнежа “. От „ Проучване и рандеман на петрол и газ “ смятат, че площта има капацитет, който заслужава да бъде в допълнение проучен и детайлно изучен. Поради това титулярът на разрешението е изискал двугодишно продължение на периода му, оповестиха от държавната пресслужба.

С друго решение на Министерския съвет се дава право на „ България Алфа” ЕАД да търси и изследва железни потребни изкопаеми в площта „ Песнопой “, ситуирана на територията на община Ардино. Разрешението се дава за период от 3 години. За този интервал сдружението ще вложи най-малко 1 244 365 лева в търсещи и проучвателни действия, които ще се реализират при съблюдаване на рестриктивните мерки на законодателството. За периода на контракта титулярът ще заплати съответната такса за площта, а за застраховане на отговорностите по запазване на околната среда и земите ще показа банкова гаранция, годна за целия период на контракта.

Правителството позволи „ Пирин БМК “ ЕООД да поеме напълно правата и отговорностите по концесионния контракт за рандеман на кафяви въглища от находище „ Ораново “. Промяната е поискана от досегашния концесионер - „ Балкан МК “ ЕООД, договорът с който е подписан през април 2005 година за 35-годишен период. Условията по концесионния контракт остават без смяна.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР