Разрешаването на проблемите е по-важно от политическото его. Слави Трифонов

...
Разрешаването на проблемите е по-важно от политическото его. Слави Трифонов
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Асен Василев още не е обяснил как изхарчи 9 млрд. лева за 9 дни

„ Разрешаването на проблемите е по-важно от политическото его. Слави Трифонов си смачка егото и напусна самичък ръководството. Не знам в името на запазването на финансите на хората някой политик да се е отказал от властта. Ако не го бяхме създали това и Асен Василев още беше финансов министър, в този момент ситуацията щеше да е в пъти по-лошо, а то сега е извънредно “.  Това съобщи пред БТВ зам.-председателят на „ ИТН “ Тошко Йорданов.

„ Нося едно писмо от господин Трифонов. Преди да стартира да чета, тъй като желая да вметна, че кабинетът на Кирил Петков бе свален от Има Такъв Народ по две аргументи – измяната към българските ползи към Северна Македония и некадърната финансова политика н Асен Василев “, изясни той, след което изчете в студиото писмо от ръководителя на партията Слави Трифонов, в което разяснява последното присъединяване на Асен Василев в същата телевизия.

В писмото се показва, че половината от инфлацията се дължи на огромните бюджетни разноски и дефицити.

„ На 8 април 2022 година, когато Асен Василев е министър на финансите, фискалният запас е 4,8 милиарда лв.. Правителството остана единствено с 300 млн. лв. за харчене над неприкосновеното равнище на запаса от 4,5 милиарда Тези запаси се равняват на разноските за един ден “, показва се в писмото.

Трифонов добавя, че общественият дълг е над 40 милиарда лв..

„ И до през днешния ден няма информация за тези 9 милиарда лв., които бяха изхарчени през декември 2022 година. Той изхарчи 9 милиарда лв. за 9 дни “, безапелационен е ръководителят на Има Такъв Народ.

„ След рухването на държавното управление имаше договаряния. Едно от изискванията беше, защото Асен Василев не се оправя като финансов министър, той да не е в договарянията за министри, както и Кирил Петков – тогава запънаха “, изясни Тошко Йорданов.

„ По време на Асен Василев беше пусната инспекция на Национална агенция за приходите за Влади Горанов и той беше изкаран чист като сълза. Сега той е включен в листата „ Магнитски “. Говорим за нещо, което е било под контрола на Асен Василев. Шефът на Национална агенция за приходите получи апартамент в Дубай. Сега сме на свръхдефицит и ще затягаме колани “, добави Йорданов.

Според него България би трябвало да влезе в еврозоната, само че когато страната дава отговор на изискванията.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР