Разрешаването на проблема с парите за пътищата е изцяло в

...
Разрешаването на проблема с парите за пътищата е изцяло в
Коментари Харесай

От Браншова камара Пътища са готови на безсрочни протести

Разрешаването на казуса с парите за пътищата е напълно в ръцете на Министерския съвет. Това съобщи ръководителят на Управителния съвет на Браншова камара " Пътища " Стефан Чайков. Той акцентира, че договорите, предоставени от Агенция " Пътна инфраструктура, са безусловно законни. " Още нещо - с подписването на съглашението за прекратяването на тези контракти предходната година, де факто и служебното държавно управление ги призна за законни. Имахме продължителна среща в петък с министър-председателя, в която той посочи, че желае второстепенен надзор от Народното събрание върху изразходването на средствата ", добави той.

" Докато не забележим решение, не имаме вяра на нищо, тъй като чухме прекалено много обещания през последната година " акцентира Чайков пред Българска национална телевизия. И добави, че Българската пътна мрежа сега е в трагично положение, а на хората занапред им предстоят пътувания и за тях ще бъде изключително рисково. " Плановете са в случай че не се откри решение тази седмица, да продължим с митингите, които евентуално след Великден ще станат безсрочни ", разгласи ръководителят на БК " Пътища ".

По думите му бюджетът на АПИ постоянно е бил рестриктивен и не може да се прави точна сметка за разноските за пътища. А милиард в допълнение за поправки в последните години не е нещо извънредно и е въпрос на философия на финансовото министерство за образуване на бюджета.

Чайков отхвърли изказванието, че компаниите са работили за сивия бранш, както и че са получавани задатъци за настоящи поправки: " Никога не са получавани задатъци по контракти за настоящ ремонт и поддържане за целия интервал, в който аз се занимавам с пътно строителство. Аванси се получават по контракти за нови обекти или за съществени поправки, там, където стойностите са доста огромни, и са нужни средства за предварителна доставка на материали и други аргументи. " Той увери, че няма доказателства за изказванията, че настоящи поправки са се изпълнявали за доста по-малко пари и по метод, друг от предоставения. Причината е, че АПИ разпорежда поръчки по избрани количества работа по контракти с избрани количествени сметки.

" Ние няма по какъв начин да носим отговорност за нещо, което ни е възлагано според нормативната уредба. Прогнозната цена е такава, която може да се надвишава, тъй като страната не може през 2018 да планува какво ще ѝ се наложи да ремонтира през 2022. Договорите са законни, играни са през публични поръчки и възлаганията са законни, тъй като цената е планирана ", сподели Стефан Чайков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР