Разрешава се излизането на частни автомобили от обсадения украински град

...
Разрешава се излизането на частни автомобили от обсадения украински град
Коментари Харесай

За два дни 6500 автомобила с бежанци са напуснали Мариупол, каза кметът

Разрешава се излизането на частни коли от обсадения украински град Мариупол, заяви ДПА, базирайки се на кмета на града Вадим Бойченко. Около 6500 автомобила са напуснали Мариупол през последните два дни, само че няма преустановяване на огъня, тъй че жителите са принудени да напущат града, докато  той е под обстрел, сподели кметът. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2721
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че през вчерашния ден филантропичният коридор  от този град не е функционирал и че съветските военни не са спрели обстрела.

От украинска страна има подготвеност за евакуация, само че няма да излагаме хората на обстрел по улиците, сподели Зеленски. Въпреки това тези, които съумеят да стигнат до Бердянск, на повече от 70 км западно, ще бъдат отведени в Запорожие. Зеленски заяви, че за 24 часа повече от 6000 поданици на Мариупол, в това число 2000 деца, са изведени от обкръжения град.

Междувременно стана известно, че тринадесет рейса, пренасящи към 300 бежанци от обсадения украински град Мариупол,  са пристигнали в съветската Ростовска област, заяви съветската осведомителна организация Интерфакс, на която се базира Ройтерс. Руското министерство на защитата показва, че някои от евакуираните жители са били изведени от съветски бойци, откакто били блокирани в изби на жилищни здания и бомбоубежища от „ въоръжени групи украински националисти “, които употребявали мирното население като жив щит.

Украински публични лица обявиха през вчерашния ден, че хора, чакащи на опашка за самун, и цивилни, намерили заслон в спектакъл в Мариупол, са били убити от съветски бомби. Русия отхвърля да е атакувала театъра, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР