Разреждането на линиите на градския транспорт не е решение за

...
Разреждането на линиите на градския транспорт не е решение за
Коментари Харесай

Фандъкова: Разреждането на линиите на градския транспорт не решава проблемите с условията на труд на шофьорите

Разреждането на линиите на градския превоз не е решение за проблемите с изискванията на труд на водачите. Така кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява направени по-рано през днешния ден оферти на синдикатите за разреждане на градския дневен превоз и отпадане на нощния в столицата.

Тя добави, че съществена задача на Столична община е да обезпечи положително обслужване на жителите на София. Според нея разискването за успеваемостта на нощните линии може да се разяснява и в комисиите на общинския съвет. Фандъкова подсети, че тази мярка е въведена пробно и занапред следва да стане ясно до какъв брой тя е ефикасна. Тя означи, че не е вярно да се опълчват изискванията за жители с изискванията за водачите.

Кметът уточни, че повода за потребността от спомагателен труд е известна - това е дефицитът на водачи, и добави, че единствено преди месец по отношение на неговото решение са нараснали с 10 млн. лева средствата за хонорари в превоза, след дълги и тежки договаряния със синдикатите. Изплащането на увеличените средства би трябвало да стартира от този месец, сподели още Фандъкова. Тя означи, че съгласно синдикатите междинната брутна работна заплата в сдруженията е към 1500 лева, а на водачите тя е към 1800 лева

Фандъкова добави, че са отворени да продължат разговора със синдикатите. Ще разгледаме доста деликатно всички оферти, които са ориентирани към възстановяване на изискванията на труд на всички водачи, сподели още кметът. Тя е поискала от шефовете на общинските транспортни сдружения да се съблюдава законодателството при полагането на ексклузивен труд.

Кметът Йорданка Фандъкова инспектира през днешния ден строителните действия в Първа британска езикова гимназия. Тя сподели, че на процедура се строи още едно учебно заведение, което да разреши да се премине на едносменен режим на работа на двете образователни заведения, които се намират в тази постройка - езиковата гимназия и 112 ОУ. Срокът за довеждане докрай на ремонта по проект е лятото на 2020 година От строителното сдружение показаха, че е допустимо да приключат с работата до новата образователна година през септември. Новите пространства в постройката ще са 43, като класните стаи са 22, планувани са профилирани кабинети по физика и химия. Сградата ще има три физкултурни салона, като един от тях ще се оборудва напълно за танцова хореография, ще има два асансьора за увеличение на достъпността на средата.

Фандъкова сподели, че през тази година се строят 10 нови здания на учебни заведения, 15 - на детски градини. По думите ѝ над 75 млн. лева е бюджетът на Столичната община за обучение, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР