Разработването на съвместна регионална стратегия за справяне с климатичната криза

...
Разработването на съвместна регионална стратегия за справяне с климатичната криза
Коментари Харесай

В Кипър започва среща за климатичната криза в Източното Средиземноморие и Близкия изток

Разработването на взаимна районна тактика за справяне с климатичната рецесия в Източното Средиземноморие и Близкия изток разисква интернационална научна конференция в Кипър. Двудневният конгрес, който стартира през днешния ден, събира политици и учени от региона и света, съобщи сътрудник на БНР.

Това е втора интернационална конференция в Кипър, която се концентрира върху проблемите на климатичните промени и последствията от тях в тези региони - първата се състоя през май 2018 година Научната общественост ги дефинира като световна " гореща точка " и едни от най-застрашените от климатичните провокации в света.
 Огромно петролно леке приближава Кипър Огромно петролно леке приближава Кипър
Екологична злополука заплашва цялото източно крайбрежие на Кипър поради голям разлив на нефт, носещ се от Сирия към острова. Прави...

Конференцията се организира в границите на кипърската самодейност за справяне с климатична рецесия в Източното Средиземноморие и Близкия изток посредством основаването на взаимен районен проект за деяние на прилежащите страни. На форума ще бъдат разисквани резултатите от двугодишната изследователска работа в региона на климата на над 250 специалисти от района и интернационалните институции. Ще бъдат направени и рекомендации за политически ограничения и дейности, които могат да бъдат подхванати в страните в региона.

В интернационалната конференция вземат участие президентът на Кипър Никос Анастасиадис, някогашният френски министър председател и проектант на Парижкото съглашение за климата Лоран Фабюс, шефът на Мрежата на Организация на обединените нации за решения за стабилно развиване професор Джефри Сакс, представители на Европейската комисия, министри и учени от района и света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР