Разработването на нов самолет за пренасяне на свръхтежки товари е

...
Разработването на нов самолет за пренасяне на свръхтежки товари е
Коментари Харесай

Русия превърна гигантски товарен самолет в национален приоритет

Разработването на нов аероплан за преместване на свръхтежки товари е все по-голям приоритет за Русия. Летателният уред, наименуван " Слон ", би трябвало да наследи актуалният максимален съветски транспортен аероплан - " Ан-124 Руслан ", предопределен за транспортиране на извънгабаритни и тежки товари.

Проектът за основаването му към този момент е включен в държавната оръжейна стратегия до 2027 година, което допуска, че и финансирането му е обезпечено.

" Работата по научноизследователската активност по самолета е в проектите на края на държавната стратегия за въоръжение ", сподели съветският вицепремиер, отговарящ за отбранителната и галактическата индустрия - Юри Борисов, представен от ТАСС.

 Русия създава свръхтежък транспортен аероплан
Русия създава свръхтежък транспортен аероплан " Слон "

Трябва да размени Ан-124 " Руслан "

Той ще може да придвижва 150 тона товари на разстояние до 7000 км, движейки се със 850 км/ч. Максималният потенциал на самолета ще е 180 тона, които може да транспортира на 4900 км. За политане и кацане ще му е нужна писта с дължина 3000 м.

Огромният аероплан провокира интереса и на товарните самолетни компании, изключително поради упованията разходът му на гориво да бъде съпоставим с товарните версии на пътническите самолети.

" Ан-124 Руслан " е руски и по-късно украински турбореактивен транспортен аероплан за свръхтежки товари с оптимален потенциал 120 тона. Максималната му скорост е 865 км/ч, с които може да прелети 4800 км при цялостно натоварване.

 Русия стопира взаимното с Украйна произвеждане на самолети Ан-148
Русия стопира взаимното с Украйна произвеждане на самолети Ан-148

Политиката взема връх над разсъдъка в връзките сред двете страни

Руските военнокосмически сили сега употребяват 9 сходни самолета, а 10 други се употребяват от самолетната компания " Волга-Днепър ".

През септември 2015 година украинската държавна компания " Антонов " се отдръпна от взаимното дружество " Обединени въздухоплавателни средства - Антонов ", което сътвори съществени усложнения за самолетната компания " Волга-Днепър " с удължаването на експлоатационния живот на товарния аероплан и поддръжката му.

Междувременно съветското дружество Aviastar-SP, основано в Уляновск, стартира предварителна работа, обвързвана с рестартирането на производството на самолети " Ан-124 Руслан " в Русия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР