Разработването на енергийна стратегия е процес, а не просто резултат

...
Разработването на енергийна стратегия е процес, а не просто резултат
Коментари Харесай

Разработването на нова енергийна стратегия - не е само перки и панели


Разработването на енергийна тактика е развой, а не просто резултат на една или две срещи. Задачата в енергийната тактика е да се обхване доста по-широк аспект от електроенергийна система, пазарът на природен газ, топлоенергетика и подвижност, само че главната структура към този момент е реалност. Това съобщи енергийният министър Румен Радев по време на кръгла маса на тематика " Иновации при съхранението на сила - ключ към резистентен енергиен преход ".

Той запита на каква енергетика би трябвало да се стопираме в дълготраен проект - на нискоемисионно енергопроизводство с емфатичен акцент на нуклеарна енергетика или и насърчаване на енергетика,

По думите на Радев от една страна мощно би трябвало да се поощрят индустриалните консуматори на електрическа енергия, да влагат в системи за предпазване на електрическа енергия. Това, което няма да се насърчи от Министерство на енергетиката е индустриалните консуматори да не могат да продават съхраняваната от тях електрическа енергия.

Румен Радев добави, че може да има системи за предпазване на електрическа енергия и във ВЕИ потенциала на България - политика, заложена в Плана за възобновяване и резистентност.

Той бе безапелационен, че няма да има финансиране единствено на перки и панели.

Екоминистърът Юлиан Попов добави, че Министерство на околната среда и водите е ангажирано с това какво би трябвало и какво не би трябвало да стане в областта на екологията като се построява енергийната тактика. " Има доста енергийни тактики, като доста от тях са законни ", уточни той. Съхранението на сила е трайно неразбираем и просторен термин - студеното време да си сложиш вълнена шапка е предпазване на сила, затлъстяването също е предпазване на сила, даде закачлив пример Попов.

Според него предпазване на сила е развой, в който се употребява сила и в случай че се огледа по този метод, ще се види, че България е заобиколена от системи за предпазване на сила. Иновативното е да се сътвори пазар за формите за предпазване на сила, разяснява министърът на околната среда и водите.
 Цветелина Пенкова: България закъснява с енергийната тактика
Цветелина Пенкова: България закъснява с енергийната тактика

Повече от 15 години страната ни не може да вземе решение какво прави с ТЕЦ-овете и с новите нуклеарни мощности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР