Разработва се проектът за първия университетски кампус в кв. Студентски

...
Разработва се проектът за първия университетски кампус в кв. Студентски
Коментари Харесай

Фандъкова: Разработва се проектът за първия университетски кампус в Студентски град

Разработва се планът за първия академични кампус в кв. „ Студентски град “. Това сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи организация „ Фокус “.
„ Години наред в кв. „ Студентски град “ имахме и продължаваме да имаме проблеми със строителството - с това, че „ Студентски град “ от дълго време не е студентски град, а просто един квартал на София.
За наша наслада към този момент сме на финала и към този момент се създава планът за първият академични кампус “, разгласи столичният кмет. Фандъкова съобщи, че през 2001 година е признат Подробен организационен проект (ПУП) на кв. „ Студентски град “, съгласно който се застроява всичко, което може да се застрои, в това число двора на НСА. „ През 2008 година с присъединяване на районния кмет и Столична община се прави нов Подробен устройствен план, който избавя от застрояване над 220 дка, в това число целият двор на НСА и регионите на кампусите. Този проект пази опцията за обособяването на над 10 кампуса в кв. „ Студентски град “, уточни Фандъкова. Тя означи, че планът за първия кампус е изработен напълно дружно със притежателя в лицето на министър на образованието и науката и е финансиран от МОН. По думите ѝ кампусът ще е с повърхност от 27 дка и в него ще има 4 общежития с алеи, площадки и озеленяване.
Фандъкова означи, че отбраната на територията и обособяването на зелени площи се случва точно посредством проектите. Тя уточни, че планът за Борисовата градина, който на следващия ден ще бъде подложен за публично разискване, е на арх. Атанас Ковачев. „ Моето мнениие е да не се позволява застрояване в Борисовата градина “, съобщи Фандъкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР