Разработеният от Китай реактор Хуалун-1 завърши втория етап на оценка

...
Разработеният от Китай реактор Хуалун-1 завърши втория етап на оценка
Коментари Харесай

Разработеният от Китай ядрен реактор навлиза в третия етап на оценка от Обединеното кралство

Разработеният от Китай реактор „ Хуалун-1 " приключи втория стадий на оценка във Англия, като идващият е да се дефинира дали е кадърен за приложимост в европейските страни, обявиха разработчиците, съобщи bulgarian.cri.cn.

Китайската нуклеарна енергийна корпорация (CGN) и френският енергиен колос EDF подписаха договорка с английското държавно управление през септември 2016 година за построяването на три плана в Обединеното кралство. Очаква „ Хуалун-1 " да бъде употребен в плана за АЕЦ Брадуел в Източна Англия.

Преди градежа, новата технология би трябвало да премине Обща оценка на дизайна (GDA), ръководена от английската работа за нуклеарно контролиране и Агенцията по околната среда, с цел да се дефинира сигурността ѝ и въздействието върху околната среда. Общата оценка на дизайна ще премине в четири стадия в интервал от 60 месеца, като първият стартира на 19 януари 2017 година, а вторият през ноември същата година.

Според английските контролни органи не са открити основни дефекти за нуклеарната сигурност, околната среда и сигурността, което съгласно Мао Цин, който дава отговор за техническите въпроси по реактора, това е добър коментар. „ По време на третия стадий компанията ще усъвършенства дизайна съгласно оценката. Има още доста работа за извършване. ", сподели Мао Цин с убеденост, че „ Хуалун-1 " ще премине сполучливо инспекцията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР