Разработената руска ваксина срещу коронавирус ще бъде ефективна в продължение

...
Разработената руска ваксина срещу коронавирус ще бъде ефективна в продължение
Коментари Харесай

Москва: Руската ваксина дава двугодишна защита от коронавирус

Разработената съветска ваксина против ковид ще бъде ефикасна в продължение на повече от две години. Това съобщи шефът на Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология „ Гамалея ” Александър Гинцбург, който създаде ваксина взаимно с Министерството на защитата на Русия, циртиран от БГНЕС.
РИА новости напомня, че клиничните тествания на създадената съветска ваксина са почнали върху 18 пациенти на 18 юни и се чака да приключат до края на юли.
В изявление за вестник „ Червена звезда ” проф. Гинцбург изясни, че препаратът употребява аденовирусите, с цел да достави гени, кодиращи протеина на „ короната ” у вируса.
Ваксината ще се слага два пъти, като един и същи ген ще бъде вкарван в организма благодарение на разнообразни носители. Това ще даде опция да се построи предпазен имунитет, освен това за нескончаем интервал от време.
Според проф. Гинцбург, сходен метод подсигурява с огромна възможност, че човек, на който е сложена такава бустер ваксина, т.е. в заздравен вид, ще бъде предпазен от вероятно заразяване с ковид „ минимум за интервал от 2 години, а е допустимо и за по-продължителен интервал ”.
Гинцбург разясни, че сходно дълготрайно деяние на препарата е потвърдено при взаимната работа с медицинските институции на съветското военното министерство в Гвинея при създаването на ваксини против ебола.
Ученият съобщи, че за всеобщо имунизиране на популацията на Русия ще би трябвало да бъдат създадени до 70 милиона дози, като към този момент се подхващат ограничения за въвеждане на огромно произвеждане на препарата.
Гинцбург акцентира, че специалистите от задграничните медицински организации не бързат за споделят между тях технологиите за създаване на имунизацията, макар изказванията за нуждата от бистрота и неприкритост.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР