Разработчиците на Спутник V“ настояват за извинение от Криста Виртхюмер-Хохе,

...
Разработчиците на Спутник V“ настояват за извинение от Криста Виртхюмер-Хохе,
Коментари Харесай

Създателите на „Спутник V“ искат извинение от Европейската агенция по лекарствата

Разработчиците на „ Спутник V “ упорстват за опрощение от Криста Виртхюмер-Хохе, шефа на Управителния съвет на Европейската организация по медикаментите (ЕМА), поради това, че е сравнила опцията за неотложно прилагане на имунизацията против COVID-19 в Европейски Съюз с „ съветска рулетка “, съобщи ТАСС.

„ Коментарите ѝ повдигнаха съществени въпроси за вероятната политическа интервенция в настоящия обзор на ЕМА. „ Спутник V “ е утвърдена от 46 държави… ЕМА не разреши такива изказвания за нито една друга ваксина. Такива мнения са несъответствуващи и подкопават доверието в ЕМА и процеса на разглеждане “, гласи обява в формалния акаунт на лекарството в Twitter.

На 4 март Европейската организация по медикаментите заяви, че стартира процедура по обзор на „ Спутник V “. Регулаторът обясни, че експертите ще оценят сходството на препарата със стандартите на Европейски Съюз за резултатност, сигурност и качество.

По думите на Кирил Дмитриев от Руския фонд за директни вложения вероятно утвърждение ще даде на европейските жители достъп до съветската ваксина от юни 2021 година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР