Разработчиците на мобилното приложение Google Maps за iOS и Android

...
Разработчиците на мобилното приложение Google Maps за iOS и Android
Коментари Харесай

Искате да се разходите на чист въздух из града? Използвайте Google Maps

Разработчиците на мобилното приложение Гугъл Maps за iOS и Android прибавиха нова функционалност - Air Quality, която разрешава да откривате градските зони с най-чист въздух.

По този метод можете елементарно да създадете идеалния маршрут за разходка пешком или пък с колело, заобикаляйки смога и регионите с най-силно нечист въздух.

Нововъведението е пуснато в навечерието на сезона на летните горски пожари. На първо време то ще бъде разполагаем в няколко страни - Съединени американски щати, Австралия и Индия. През идващите месеци обаче функционалността ще проработи и в други страни.

Информацията за качеството на въздуха в града, а и освен, е от необикновен интерес за всички консуматори, които търсят безвредна среда, с цел да се любуват на обичаните си занимания навън, написа autofacil.es.

Няма по какъв начин да не направи усещане, че Гугъл е решила да направи нововъведението част от своята услуга Гугъл Maps, а не от приложението за времето. И тук сигнализацията в зелено ще ви покаже местата с най-хубаво качество на въздуха. С низходящ ред за качество следват оранжево, жълто и алено.



За да сформира този вид карта, Гугъл Maps употребява данни, извлечени от разнообразни държавни организации, в това число Агенцията за запазване на околната среда на Съединени американски щати. Данните се събират и от платформата PurpleAir.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР