Разработчици са адаптирали браузъра Chrome на Google за работа с

...
Разработчици са адаптирали браузъра Chrome на Google за работа с
Коментари Харесай

Проект Supermium адаптира почти актуалния Google Chrome за остарели версии на Windows

Разработчици са приспособили браузъра Chrome на Гугъл за работа с по-стари версии на Windows, които към този момент не се поддържат. Браузърът, наименуван Supermium може да работи на Windows 2003, XP, Vista, 7 и 8.x. Той поддържа влизане в профила в Гугъл, както и синхронизиране на настройките и разширенията.

Най-новата версия на Supermium е основана на Chromium 121 и не е настояща (в момента е 124.0.6342.0). Тя обаче е доста по-нова от последната публично поддържана версия 109 за Windows 7. Браузърът Supermium се предлага в 32-битов и 64-битов вид, а изходният му код е наличен в GitHub.

Още по-впечатляващото е, че браузърът работи и на Windows XP, макар че изисква процесор с набор от указания SSE2. Журналисти от The Register тестваха Supermium на преносим компютър Intel Core 2 Duo с 64-битов Windows XP и браузърът освен работеше безотказно, само че и показва много висока продуктивност. Нямаше никакви проблеми с потреблението на Gmail и Фейсбук.

Поддръжката на Windows XP завърши през 2014 година и през днешния ден изрично не се предлага потреблението на остарялата операционна система на компютър, обвързван с интернет. Но в случай че няма други възможности, Supermium е напълно работеща. Не можете обаче да инсталирате браузъра по общоприетия метод – инсталаторът се срутва с неточност. Можете да разархивирате пакета благодарение на 7-Zip, който продължава да работи в Windows XP, да копирате файловете в досието „ Програмни файлове “ и да стартирате непосредствено изпълнимия файл.

Тъй като до приключването на периода на годност на Windows 10 остават единствено 17 месеца, доста изправни компютри няма да са подобаващи за инсталиране на Windows 11, даже и благодарение на обходни ограничения. Възможно е в обозримо бъдеще Supermium да бъде потребен и за потребителите на Windows 10. Но непосредствените проекти на разработчиците на браузъра включват поддръжка на още по-остарелия Windows 2000.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР