Разработчикът на видео игри Codemasters, собственост на Electronic Arts, обяви

...
Разработчикът на видео игри Codemasters, собственост на Electronic Arts, обяви
Коментари Харесай

Съкращения в студиото, което създава игрите за F1

Разработчикът на видео игри Codemasters, благосъстоятелност на Electronic Arts, разгласи съществени съкращения на личния състав в края на годината. Създателите на рейсинг игрите за Формула 1 и Световния Рали Шампионат означиха позитивни резултати през лятото, когато на пазара бе пусната F1 23, само че все пак са се случили  " дребни организационни промени ", за които разкриха пред IGN.

Veteran UK developer Codemasters has suffered a round of layoffs following the launch of racing games F1 23 and EA Sports WRC.
— IGN (@IGN)
На този стадий няма доказана информация, кои департаменти от студиото, намиращо се в Обединеното Кралство, са най-засегнати от съкращенията, само че източниците настояват, че най-вече ще пострада отдела за инспекция на качеството на продуктите.

Codemasters основава игри за F1 от 2009-та година, и с помощта на Формула 1 се откри като колос в гейминг и eSports промишлеността на тематика автомобилни надпревари. През 2021-ва компанията бе закупена от EA в договорка на стойност над 1 милиарда $.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР