Разработчик на софтуер за BMW и Audi създава развоен център

...
Разработчик на софтуер за BMW и Audi създава развоен център
Коментари Харесай

Вечерни новини: Разработчик на софтуер за BMW с офис в София; Камерите в столицата ще глобяват за преминаване на червено

Разработчик на програмен продукт за BMW и Audi основава развоен център в София
Германската компания Sulzer основава развоен център в София. Компанията създава авто програмен продукт за едни от огромните производители като BMW, Audi, Daimler, Man, Porsche, Rolls Royce, Seat, Volkswagen, Skoda и други. Тя поддържа процесите на автомобилната верига за доставки посредством интегрирана бизнес и техническа експертиза.
Камери автоматизирано ще глобяват за минаване на алено в София
Камери на полицията към този момент автоматизирано ще глобяват за прекосяване на водач на червен светофар в София. Те ще засичат регистрационния номер на транспортното средство. До момента глобите се постановяваха от чиновник на видеоконтрола. Сега това ще се следи от специфичните устройства.
ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи си разделиха комисиите в Народното събрание
Три месеца след откриването на новия 49-и парламент депутатите в него най-сетне избраха управленията на непрекъснатите отраслови комисии. Дори и това обаче не мина без кавги. Ръководствата на комисиите бяха разпределени сред съдружните сътрудници – ГЕРБ и обединяването от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ – и Движение за права и свободи.
Българска народна банка и банките в България са на 95% подготвени за еврозоната
Българската национална банка и банките в България са приключили 95% от подготовката си за приемането на еврото в България. Това разкри гуверньорът на централната банка Димитър Радев по време на чуване в комисия в Народното събрание за присъединението към валутния съюз.
Чатботът на Гугъл към този момент е наличен и в България
Чатботът на американския софтуерен колос Гугъл Bard към този момент е наличен и в България. Това се случва към пет месеца след неговата премиера и е най-голямото уголемение на продукта от стартирането му тогава, в това число и в целия Европейски съюз. Гугъл забави стартирането му в европейските страни, защото Блокът възнамерява да контролира изкуствения разсъдък на фона на опасения по отношение на рисковете към новата технология.
СОС ограничи скоростта на електрическите тротинетки
Столичният общински съвет гласоподава нови правила за електрическите тротинетки. Всеки, който ги кара, няма да може да развива по-висока скорост от 25 км/ч. Ограничава се придвижването им в паркове, градини, площадки и площи, предопределени единствено за пешеходци. На тези места тротинетките ще може само да се бутат, защото оптималната скорост за придвижването им се лимитира до 5 км/ч. Това стана факт с промени в Наредбата за организация на придвижването, които бяха дефинитивно признати през днешния ден.
Европейски отчет сложи България измежду отличниците в туризма
България се подрежда измежду страните с най-бързо възобновяване на задграничния туризъм и положително съответствие сред цена и качество. Това излиза наяве от изследване на Европейската туристическа комисия (бел.р. – организация с нестопанска цел със седалище в Брюксел), съгласно което броят на задграничните туристи през първото тримесечие на 2023 година, посетили България, е повишен с 21 на 100 по отношение на същия интервал на 2019 година
Денков направи първата промяна на регионални шефове
Кабинетът даде начало на промяната на регионалните шефове в страната. На съвещанието на Министерски съвет бяха определени първите шестима регионални шефове на новия кабинет, които ще дават отговор за София – град, Пловдив, Ловеч, Плевен, Добрич и Силистра, излиза наяве от известие на държавната пресслужба.
България е в челото на Европейски Съюз по растеж на продажбите на жилища за 2022 година
България се подрежда измежду страните в Европейския съюз с най-важен растеж в броя на покупко-продажбите с жилища през 2022 година За разлика от нея, в по-голямата част от 16-те страни, за които Евростат има данни, се регистрира спад за миналата година.
Столична община купува 8 метровлака Skoda
Столичното метро ще се снабди с 8 метровлака Skoda, които ще обслужват първата, втората и четвъртата линии на подземната железница. Компанията и „ Метрополитен “ подписаха контракта за доставка през днешния ден, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.
Изборите в Нидерландия може да забавят България към Шенген
Падането на държавното управление в Нидерландия и насрочването на предварителни избори може да забави влизането на България и Румъния в Шенген. Това е по този начин, тъй като при започване на септември водещите политически сили в страната ще разгласяват лист от противоречиви въпроси, по които краткотрайното държавно управление до изборите няма да може да взема решения. Ако измежду тях попадне разширението на Шенген с България и Румъния, въпросът ще се отсрочи за след плануваните за ноември предварителни избори и излъчването на държавно управление, което може да отнеме още няколко месеца.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР