Разпространяваните твърдения за нарушения в дейността на болницата категорично не

...
Разпространяваните твърдения за нарушения в дейността на болницата категорично не
Коментари Харесай

От Майчин дом отхвърлят твърденията за нарушения в дейността на болницата

Разпространяваните изказвания за нарушавания в активността на болничното заведение изрично не дават отговор на истината, обявиха в известие от " Майчин дом " след среща на Медицинския съвет на лечебното заведение с министъра на опазването на здравето Христо Хинков. От болничното заведение ще дават всички нужни документи в отбрана на осъществената здравната активност и с всички законови средства ще защитят реномето на лечебното заведение и работещите в него.

По време на срещата началниците на всички клиники в " Майчин дом " изрекоха терзанията си във връзка " акцията, която се води към този момент повече от месец против болничното заведение ", допълниха от лечебното заведение.

Членовете на Медицинския съвет изричат признателност на министър Хинков, който е поискал да се срещне с тях и ги е приел в къс период. " Не можем безмълвно да следим проведената клеветническа акция против болничното заведение с най-вече раждания, която поема най-тежките случаи от цялата страна ", допълниха от " Майчин дом " и показаха, че тя е измежду държавните лечебни заведения с позитивен финансов резултат с наклонност за увеличение на приходите.

През последните две години в " Майчин дом " са осъществени 25 инспекции от НЗОК и от Районната здравноосигурителна каса София-град и няма установено нито едно нарушаване, допълниха от болничното заведение.



По-рано през днешния ден заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов сподели пред публицисти, че се чака заключението на одитния отчет, след което ще се вземе решение от страна на министъра по какъв начин ще се подходи. Христо Хинков удостовери, че се е срещнал с представители на профсъюз " Защита ", следва среща с представители на профсъюз " Подкрепа ", както и с управлението на " Майчин дом ". Одитът демонстрира, че положението на болничното заведение е положително, само че има проблеми, свързани с ръководството, уточни Хинков.

Тази заран от Национален профсъюз " Защита " подадоха три сигнала до основния прокурор за нарушавания от страна на шефа на " Майчин дом ". Председателят на синдиката Красимир Митов изясни, че в материалите до държавното обвиняване има данни за корист.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР