Разпространява ли се коронавирусът между ваксинирани - отговорът на този

...
Разпространява ли се коронавирусът между ваксинирани - отговорът на този
Коментари Харесай

Експеримент: разпространява ли се COVID-19 между ваксинирани?

Разпространява ли се коронавирусът сред имунизирани - отговорът на този въпрос търсят във Франция. В Париж се организира първата пробна вечер в нощен клуб, на закрито, без маски, в която участваха единствено имунизирани хора, с цел да се ревизира по какъв начин и дали вирусът се предава, съобщи NOVA.

Големият брой ваксинирани в страната към този момент разрешава отпадането на някои ограничаващи ограничения, а затварянето на нощните заведения за повече от година и половина, освен във Франция, само че и в други европейски страни се отрази пагубно на психологичното здраве на хората, изключително на младите.

„ Заедно с двама мои сътрудници инфекциолози си зададохме въпроса за какво откакто одобряваме, че в нощните клубове вирусът се популяризира най-силно, това са местата, които сме изследвали най малко. Още повече, че все още липсват данни за разпространяването на COVID-19 измежду имунизираните хора”, споделя доктор Жереми Зегаг - инфекциолог и началник на пробната вечер.

Така екипът организира следен обществен опит, който назовава „ Завръщането на нощта”. „ Събрахме изцяло имунизирани хора в нощен клуб на закрито, без маски, без защитни жестове и отдалеченост, с цел да забележим по какъв начин и дали вирусът ще се популяризира посред им”, изяснява доктор Жереми Зегаг. В плана се включват 4400 доброволци на възраст сред 18 и 49 години. 2200 от тях прекарват вечерта в един от най-популярните нощни клубове в Париж, а останалата половина остават по домовете си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР