Разпространението на вируса ебола в град Мбандака в Демократична република

...
Разпространението на вируса ебола в град Мбандака в Демократична република
Коментари Харесай

СЗО е много по-добре подготвена за справяне с ебола, отколкото през 2014 г.


Разпространението на вируса ебола в град Мбандака в Демократична република Конго буди паника, само че изгледите са доста по-оптимистични, в сравнение с при епидемията в Западна Африка през 2014 година, съобщи генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, представен от Ройтерс.

Потвърждаването на случаи на ебола в Мбандака - огромен пристанищен град на река Конго, провокира паника, че смъртоносният вирус може да се популяризира надолу по течението към столицата Киншаса, чието население наброява 10 милиона души.

" Обезпокояващо е, че в този момент имаме случаи на ебола в градски център, само че сме доста по-добре готови да се оправим с разпространяването (на вируса), в сравнение с бяхме през 2014 година ", сподели генералният шеф на СЗО.

По думите му имунизацията против вируса е почнала през днешния ден.

Предишното управление на СЗО беше мощно подложено на критика поради бавната му реакция на оповестената през март 2014 година зараза от ебола, която продължи до януари 2016 година и лиши живота на над 11 300 индивида.Този път СЗО предприе бърз отговор за справяне с разпространяването на вируса.

По най-нови данни на министерството на опазването на здравето на ДР Конго вирусът е взел 26 жертви. Властите обявиха, че има 22 доказани случая, 21 евентуални и 6 хипотетични - общо 49, показва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР