Разпространение на хепатит „А“ настъпва в две села край Асеновград.

...
Разпространение на хепатит „А“ настъпва в две села край Асеновград.
Коментари Харесай

Нова вълна от хепатит „А“ в региона на Асенoвград

Разпространение на хепатит „ А “ настава в две села край Асеновград. Заболели досега са общо близо 40 души от Боянци и Катуница. Случаите на заболели от хепатит „ А “ са регистрирани за интервал от към два месеца.
Сред инфектираните има и деца, и възрастни, като всички са от ромски генезис. 30 от тях са поданици на садовското село Катуница, а останалите са от Боянци, заяви лекар Моника Троянчева от Регионална здравна инспекция-Пловдив.
Към момента всички регистрирани са приети в болница в пловдивската Инфекциозна болница. Хората, които са имали контакт със инфектираните лица, са под наблюдаване и им се организират периодически проучвания. На този стадий няма място за терзание, увери лекар Троянчева.
Тя уточни, че действително се следи завишаване на случаите на болни от хепатит в района, само че по думите й в есенния сезон това е обикновено. За да бъде избегната зараза към този момент са направени наставления от здравната ревизия в Пловдив към локалната власт и е осъществена стерилизация на жилищата на заболелите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР