Разпродажбите на петролния пазар се ускориха в сряда, като цените

...
Разпродажбите на петролния пазар се ускориха в сряда, като цените
Коментари Харесай

Ето защо бензинът може да падне под $3

Разпродажбите на петролния пазар се форсираха в сряда, като цените на суровия нефт в Съединени американски щати паднаха под 70 $ за барел за първи път от юли.

Последната вълна от продажби предвещава положително за потребителите, като допуска, че цените на бензина може да паднат даже по-близо до $3 за галон на национално равнище.

Цените на бензина доближиха дъно от 3,10 $ за галон в края на декември предходната година тъкмо преди Коледа. Средната стойност за страната не е била под 3 $ от май 2021 година

Американският недопечен нефт падна до 69,11 $ за барел в сряда, най-ниското равнище в границите на деня от 29 юни. Петролът затвори на 69,38 $ за барел, което е спад от 4,1% за деня. Суровият нефт Brent, интернационалният пример, падна с 3,8% до $74,25 за барел.

Анализаторите споделиха, че разпродажбата се движи от цялост от фактори, в това число опасения по отношение на слабото търсене в Китай, рекордно предложение от Съединените щати и отчаяние от решението на ОПЕК+ от предходната седмица.

„ Пазарът се срина много бързо “, сподели Анди Липоу, президент на консултантската компания Lipow Oil Associates. „ Това в действителност може да се пояснява като загуба на способността на ОПЕК+ да управлява цените. “

Миналата седмица членовете на ОПЕК+ се съгласиха да понижат доставките, само че това съглашение беше признато със песимизъм заради доброволния темперамент на хода.

„ Намаляването на производството на ОПЕК+ наподобява е по-скоро стилно, в сравнение с същина “, сподели Липоу.

Всичко това е добре пристигнала вест за потребителите. Дори преди разпродажбата на петрола в сряда, междинната национална цена за елементарен газ падна до $3,22 за галон, съгласно AAA. Това е ново 11-месечно дъно и много под върха през септември от $3,88.

Цените на бензина евентуално ще намалеят с още 5 до 7 цента за галон през идната седмица, съгласно Lipow. Той сподели, че до момента в който новите разтърсвания в Близкия изток или поглъщането на Гвиана от Венецуела могат да съживят цените на петрола, има възходящ късмет цените на газа в Съединени американски щати да паднат до 3 $ за галон на национално равнище.

Робърт Яугър, вицепрезидент на енергийните фючърси в Mizuho Securities, разказа разпродажбата в сряда като „ срив “. Нови федерални данни, разкриващи огромно нарастване на седмичните ресурси от бензин, провокираха безпокойствие по отношение на слабото търсене на сила, съгласно Yawger.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР