Разпродажби в акциите на Cisco Systems и Walmart, които паднаха

...
Разпродажби в акциите на Cisco Systems и Walmart, които паднаха
Коментари Харесай

Фондовите пазари в САЩ и Европа загубиха импулса от предходните дни

Разпродажби в акциите на Cisco Systems и Walmart, които паднаха с по над 8%, понесоха надолу показателя Dow Jones Industrial Average, като по-широкият пазар едвам съумя да преодолее загубите, както и падащите енергийни акции, с цел да продължи ноемврийското си рали.

S&P 500 добави единствено 0,1% в четвъртък.

Технологично насоченият Nasdaq Composite означи даже по-малък растеж, като все още е с 9,8% нагоре за месеца.

Dow загуби към 0,1%, или 46 пункта.

Въпреки слабата комерсиална сесия, охлаждащата се инфлация в Съединени американски щати кара доста вложители да имат вяра, че Федералният запас е завършил с повишението на лихвените проценти и че акциите са подготвени за дълготрайно повишаване.

Стив Киавароне, старши управител на активи във Federated Hermes, споделя пред The Wall Street Journal, че ралитата в S&P 500 нормално се случват сред последното нарастване на лихвите и първото понижение, акцентирайки, че неговата компания е нараснала разпределението си в акции, купувайки по време на спадовете през май, септември и най-агресивно предишния месец.

Анализатори от Barclays споделят, че откакто две тримесечия са предпочитали пари в брой пред акции и облигации, в този момент имат вяра, че акциите ще надминат закрепения приход.

„ Рисковете от намаление на международната стопанска система са намалели доста “, пишат анализаторите в записка до клиентите в четвъртък, добавяйки, че „ акциите ще се възползват от много удобното дъно на този бизнес цикъл. “

В четвъртък обаче вложителите бяха разочаровани от Cisco и Walmart. Гигантът в мрежовото съоръжение понижи прогнозите за продажбите и загуби 9,8%, или повече от 20 милиарда $ пазарна стойност, понижавайки показателите S&P и Dow. Walmart беше идващият най-зле показал се и в двата показателя, със спад от 8,1%, откакто тримесечните резултати за облагата на компанията не оправдаха упованията на анализаторите.

Компанията за киберсигурност Palo Alto Networks, китайският колос за електронна търговия Alibaba, търговците на дребно Bath & Body Works и Shoe Carnival също означиха спад с по минимум 5% след докладите си за облагите. Листнатите в Съединени американски щати акции на производителя на първокласни дрехи Burberry изгубиха над 10%.

Собственикът на повсеместен магазин Macy’s, химическият производител Berry Global и немският софтуерен конгломерат Siemens се опълчиха на наклонността и се повишиха след оповестението на своите резултати.

Енергетиката беше най-силно засегнатият бранш в S&P 500 четвъртък, като загуби 2,1% в отговор на възходящите доставки на гориво и падащите цени.

Признаците за закъснение в търсенето и възходящите вътрешни ресурси тласнаха референтните фючърси на американския недопечен нефт надолу с 3,76 $ за барел в четвъртък до 72,90 $ - най-ниската цена от началото на юли. Фючърсите на бензина и дизела се намалиха с повече от 4%, като първият удари най-ниската си цена тази година.

Декемврийските фючърси на природния газ паднаха до 3,062 $ за милион BTU, което е с 52% по-ниско от преди година, откакто Администрацията за енергийна информация заяви, че запасите са се нараснали при започване на отоплителния сезон, когато нормално стартират да се свиват на фона на по-голямо търсене.

Компаниите за петролни услуги Baker Hughes и Halliburton изгубиха надлежно 4,1% и 3,3%. Refiner Marathon Petroleum изтри 3,5%.

Енергията е единственият промишлен сегмент на S&P 500, който отбелязва спад този месец.

Акциите на софтуерните компании водят покачването, като Microsoft затвори на нов връх за всички времена в четвъртък, а Nvidia отбелязва 239% растеж през 2023 година

На дълговите пазари доходността на 10-годишните съкровищни облигации падна до 4,444%, спад от 4,535% в сряда и 5% в края на предишния месец.

Водещите европейски фондови борси закриха вчерашната комерсиална сесия разнопосочно, като Stoxx Europe 600 записва спад от 0,6%. Най-губещи бяха фирмите от бранша на производството на нефт и газ, чиито акции поевтиняха с 2,7%, до момента в който комуналните сдружения означиха 1,1% растеж.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР