Разпределителят Даниеле Сотиле е първият волейболист, който напусна вицешампиона на

...
Разпределителят Даниеле Сотиле е първият волейболист, който напусна вицешампиона на
Коментари Харесай

Олимпийски вицешампион се раздели с Лубе и подсили Кунео

Разпределителят Даниеле Сотиле е първият волейболист, който напусна вицешампиона на Италия Кучине Лубе (Чивитанова).

43-годишният плеймейкър - олимпийски вицешампион с Италия от Рио 2016, който бе втори разпределител на Лубе през последните два сезона, ще продължи кариерата си в Кунео Волей.

“След 2 години в Марке и извоювано скудето с червено-бялата фланелка, разпределителят Даниеле Сотиле се сбогува с Кучине Лубе (Чивитанова). Ветеранът сложи опита си в услуга на клуба и на по-младите играчи, като получи място в формалните мачове и оказа помощ за повишение на равнището на подготовка. Сицилианският плеймейкър постоянно е бил подготвен, когато бъде извикан, като да вземем за пример в 8-ия кръг на реванша от постоянния сезон, когато на възраст 43 години, 6 месеца и 8 дни той излезе на терена на “Пала Естра ” по време на мача, извоюван с 3:0 като посетител на Сиена ”, написаха от Лубе.

„ Бях впечатлен от личността на по-младите играчи, метода, по който осъзнаха качествата си и поеха отговорност, като играха невероятни плейофи. Чувствах се като вкъщи си в Лубе, фамилията ми беше топло посрещнато от червено-белите почитатели и през предишния сезон реализирах цел, на която държах, спечелвайки Скудетото след доста години кариера, едно незабравимо прекарване. В Чивитанова познавах добре ролята си, знаех, че се изправям против първенец като Лучано Де Чеко. Предстои да се отвори нова врата за мен, усещам се във форма и желая да игра ”, съобщи Даниеле Сотеле пред уеб страницата на Лубе.

“Волей Лубе благодари на състезателя за проявения професионализъм и му пожелава нови триумфи ”, прибавиха от клуба.

View this post on Instagram
A post shared by A.S. Volley Lube Civitanova (@asvolleylube)

„ Наистина съм благополучен и разчувствуван да се върна в Кунео, град, който познавам добре и който обича волейбола. Много ме впечатли тима, тъй като е формирана от младежи, които имат огромни упоритости. Чух се по телефона и видях персонално треньора Батокио по време на финала на шампионата и съм сигурен, че той сигурно ще успее да построи страхотна работна група ” бяха първите думи на Даниеле Сотиле като състезател на Кунео.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР