Разпределител №1 на Олимпийските игри в Лондон 2012 Георги Братоев

...
Разпределител №1 на Олимпийските игри в Лондон 2012 Георги Братоев
Коментари Харесай

Георги Братоев пред Sportal.bg: Ако някой беше казал преди сезона, че Нефтохимик ще е шампион, щяха да му се смеят

Разпределител №1 на Олимпийските игри в Лондон 2012 Георги Братоев бе посетител в днешното издание на волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

35-годишният плеймейкър на Дея спорт разяснява справедливо ли Нефтохимик завоюва шампионската купа на България.

“С оглед на това, че имам другари и в двата тима, нямаше съответен тим на който да съчувствува. По-скоро ми се искаше да стане един прекрасен мач, какъвто в действителност видяхме. Стана страхотна серия и от двата тима и като качество на волейбол и като заряд, претъпкани зали, нещо което българския клубен волейбол единствено печели. Определено, в случай че има един безапелационен победител, това е волейболът, тъй като такива мачове в шампионата не бяха следени от доста от дълго време. Видяхме и в 1/4-финалите, и в полуфиналите, и във финалната серия, обрати от 0-2 победи до 2-2, обрати в петия мач от 0:2 до 2:2 както се получи. Страхотни мачове, забавни за публиката и неслучайно видяхме толкоз доста фенове и в зала " Младост " и във " Васил Левски " в Пазарджик. Надявам се волейболът да върне феновете в залите, тъй като предишния сезон доста рядко имаше трицифрен брой фенове, а в този момент залата беше цялостна и в някои мачове от постоянния сезон, върна се ползата най-малко в Бургас и това е радващо. На финалната серия залата се пръскаше, което не бяхме виждали доста от дълго време ”, съобщи Георги Братоев особено във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

“Ако би трябвало да разглася едно нещо, което беше в основата на спечелваното на сезона и купата от Нефтохимик, бих споделил колективът. Със сигурност Нефтохимик на фона на състезателите, които бяха събрани тази година в Хебър, на хартия изоставаха извънредно доста. Но това демонстрираха като тим, тази неотстъпчивост и метода, по който се раздаваха най-много в отбрана, където се открояваха най-вече от всички други тимове, това е главното Нефтохимик да бъде първенец. Със сигурност, в случай че някой беше споделил преди началото на сезона, че Нефтохимик ще бъде новият първенец, щяха да му се смеят. Но това е реалност, справедливо завоюваха. И другото нещо, което аз бих отличил е Аксел Трухчев. Смятам, че този човек беше повече от 50% от тима на Нефтохимик. През сезона сподели невероятни игри и неслучайно ще смени българския шампионат с италианския ”, добави Георги Братоев.

“В исторически проект сме виждали даже и в по-силни шампионати като българския, да има тимове с извънреден брой звезди и след това да не съумеят. Истината е, че аз за себе си нямам концепция за какво Хебър не съумяха да създадат същия сезон като предходната година, тъй като съгласно мен тимът на Хебър тази година разполагаше с по-силен състав от миналогодишния. По-скоро има момента какво се е случвало в кухнята на тима, тъй като единствено те знаят. За себе си до последния миг даже не съм имал подозрение, че тези хора могат да изтърван по някакъв метод купата. Дори през вчерашния ден, когато губеха с 0:2, в моята глава имаше мисълта, че тези хора ще се вдигнат и ще завоюват. Но в последна сметка видяхме един тим на Нефтохимик, който " устиска " с съвременен волейбол, както сподели техният треньор Наско Петров ”, добави разпределителят на националния тим на България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР