Разпределените от ЕК пари ще послужат за мерки за икономическо

...
Разпределените от ЕК пари ще послужат за мерки за икономическо
Коментари Харесай

Получаваме близо 140 млн. евро от ЕК догодина

Разпределените от Европейска комисия пари ще послужат за ограничения за икономическо възобновяване, възстановяване на здравните системи и в поддръжка на най-уязвимите групи от популацията. Комисията чака средствата да бъдат ориентирани в интерес на цифровизацията и прехода към природосъобразна стопанска система.

“Инструментът React-EU е сполучлив метод да се подкрепи възобновяване на страните след епидемията от COVID-19, зеленият преход и дигитализацията в рамките на блока. Държавите-членки на Европейски Съюз са употребявали в стратегиите си съвсем всички запаси на този инструмент за 2021 година и призоваваме страните да показват на комисията програмните промени за трашна през 2022 година, с цел да може тези средства да бъдат усвоени навреме ", показват в известието си от Европейската комисия.

Средствата се отпускат на две елементи според от въздействието на пандемията, се отбелязва в известие на комисията. Разпределението е по данните за Брутният вътрешен продукт, безработицата и младежката безработица в обособените страни.

Европейска комисия показва, че в България чиновниците на първа линия в борбата с вируса са получили в допълнение заплащане по обособения бюджет, а възрастните хора и хората с увреждания получават здравни и обществени услуги вкъщи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР