Разпределените 4 млрд. лева в края на мандата на служебния

...
Разпределените 4 млрд. лева в края на мандата на служебния
Коментари Харесай

Бившият министър Иван Шишков обясни за разпределените 4 млрд. лв. в края на мандата

Разпределените 4 милиарда лв. в края на мандата на служебния кабинет били пари за идващите 3 години. Това разгласи някогашният длъжностен районен министър арх. в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Сегашният министър ще може да довърши почналите процедури, с цел да имаме пътна поддръжка. Не сме давали задатъци, тъй като не са минали състезания. Тези състезания ангажират настоящето управление на АПИ, да продължат да правят пътна поддръжка. Няма по какъв начин да се заплащат неустойки, в случай, че не са подписани контракти “, направи конкретизиране той.

„ Ако не бяхме създали тези състезания още през февруари, настоящето управление на Министерство на регионалното развитие щеше да изпадне в ситуацията, в което бях аз, когато поех поста, да няма пари за зимна поддръжка на пътищата “, сподели арх. Шишков.

„ Очаквам доста сериозна последователност от новия районен министър по два индикатора – той е доста добър експерт в своята област и аз го познавам от предходното Народно събрание, чакам автомагистралите, които започнахме – да се продължат “, призна той.

„ Сумата от 4 милиарда лв. е ангажимент за идващите три години за пътно поддържане. В тези пари не влизат нито главните поправки, за които следва да се създадат планове. За всяка автомагистрала сме заложили да може да се довърши отчуждаването, до 5-10 дни да бъде напълно пуснато придвижването от Калотина до Драгоман. Това сме създали за 10 месеца. Оставихме опцията на Автомагистрала Струма да не загубим ОВОС-а. Уверен съм, че сегашният министър ще продължи всички наши планове “, разгласи и добави: „ За 10 месеца направихме доста “.

На въпрос за качеството на пътищата в страната, някогашният районен министър разкри: „ Направихме скенера, той потвърдих, това което говорех. Дебелината на асфалта е 15, вместо 20 см. на Северната скоростна дъга. По искане на прокуратурата беше направена инспекция и на Западната дъга, където също се откри неналичието на 5 см. асфалт. Тези резултати са в АПИ и при новия министър. Това ще ни коства пари на нас данъкоплатците. Следват още инспекции. Чия е виновността би трябвало да открива различен орган “, сподели още.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР