Разпореждане за премахване на складираните отпадъци на площадката на бившия

...
Разпореждане за премахване на складираните отпадъци на площадката на бившия
Коментари Харесай

РИОСВ във Враца нареди премахване на пластмасови боклуци от склад в Мизия

Разпореждане за унищожаване на складираните боклуци на площадката на някогашния комбинат за целулоза и хартия в община Мизия изпратиха до компанията притежател от Регионална инспекция за опазване на околната среда във Враца. С писмото се уведомява представителя на компанията „ ЕкоРе “, че до месец би трябвало да отстрани отпадъците, които са складирани на площадката.
Става въпрос за балираните боклуци от пластмаси в Мизия. В разпореждането се споделя, че в случай че то не бъде изпълнено в избрания период, екоинспекцията ще отнеме на компанията разрешителното за сходна активност.
„ ЕкоРе” има публикуван регистрационен документ, че до една година може да се съхраняват на площадката пластмасовите боклуци, при изискване, че правят активност по оползотворяването им. Досега обаче такава активност не е осъществявана. След инспекция на инспекцията бе изяснено, боклукът е докаран от площадка на Топлоелектрическа централа „ Република” край Перник.
На площадката в Мизия са складирани над 400 т балиран полиетилен, а огромна част от тях бяха дълго време навън, което също опонира на издаденото позволение. След като инспекцията един път наложи санкция на компанията, множеството бали бяха преместени в закрити хранилища.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР