Разпореждане на общината във Варна - учителите в училищата и

...
Разпореждане на общината във Варна - учителите в училищата и
Коментари Харесай

Варна забрани на учителите да приемат подаръци

Разпореждане на общината във Варна - учителите в учебните заведения и градините, да не одобряват дарове, провокира отвращение и отпор от страна на родителите.

В началото на февруари общината e изпратила писмо до шефовете, които да „ инструктират преподавателите, че приемането на дарове е недопустимо”.

Причината за рекомендацията е постъпилите голям брой тъжби, на които трябвало от общината да реагират.

За множеството родители възбраната е обидна за педагозите. Те се провеждат и вършат даже петиция за анулацията ѝ. Според майките писмото на общината нарушава техните права и тези на преподавателите.

„ Тези учители стоят по осем часа дневно с нашите деца, учат ги на песни, стихчета, на държание, хигиенични привички, занимават се по през целия ден и най-после това детенце да не може с един благ жест да каже благодаря”, възмущава се Анелия Николова пред bTV.

За учителите жестът е знак, че са си свършили добре работата. Обичайно за първия образователен ден и празници родителите събират сред пет и 20 лева, само че имало случаи на ваучери с почивки, спа процедури или огромни суми.

Стига се и до второ писмо на общината – то предлага в етичния кодекс на образователното заведение да се дефинира „ размера на подаръците, които чиновниците е възможно да приемат”, т.е. да дефинира предел на сумите.

Директорът на ОУ „ Васил Друмев” Красимир Димитров пък споделя, че подаръците са единствено в края на образователната година и не могат да се одобряват за рушвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР