Разпоредил съм от 19 ноември водачите, които са извършили тежко

...
Разпоредил съм от 19 ноември водачите, които са извършили тежко
Коментари Харесай

Ще водят нарушителите на пътя в най-близкото РПУ

Разпоредил съм от 19 ноември водачите, които са направили тежко пътно нарушаване да се извеждат от автомобилния поток и да се санкционират в най-близкото районно ръководство. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов, на брифинг в Министерския съвет, след среща при премиера Бойко Борисов във връзка със зачестилите произшествия в сектора Ловеч-Ябланица.

„ Снощи с министър Радев бяхме на място на трите случая в трасето към Ловеч. Идеята беше да проверим на място дали има нещо, което не сме създали, дали нещо липсва по инфраструктурата на пътното оборудване. Установихме, че пътното оборудване е направено по европейски стандарт с ясно забележима маркировка, трасирано със светлоотразителни знаци и мантинели, безусловно всичко, което е належащо, е осъществено. Към този миг през 20 км имаше пост на полицията, по цялото трасе и все пак се оказа, че това не е задоволително и отново се случи пътнотранспортно произшествие с човешки жертви “, разяснява Маринов.

По думите му в името на човешкия живот ще се подхващат още по-рестриктивни ограничения към нарушителите на Закона за придвижване по пътищата.

„ Анализът за тези пътнотранспортни катастрофи сподели, че те са се случили само и единствено от жестоко неуважение на Закона за придвижване по пътищата от водачите. В тази връзка съм разпоредил и от през днешния ден ще се извършва при установено тежко нарушаване на Закона за придвижване по пътищата водачите да се извеждат от автомобилния поток и наказванията да се постановат в най-близкото районно ръководство на Министерство на вътрешните работи “, добави основният секретар.

„ Призивът ми е, в случай че желаете да стигнете на време, не нарушавайте правилника. В противоположен случай ще бъде належащо да посетите районното ръководство, което е в този сектор “, сподели още гл. комисар Младен Маринов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР