Разпоредена е проверка по случая с . Това обяви министърът

...
Разпоредена е проверка по случая с . Това обяви министърът
Коментари Харесай

Здравният министър разпореди проверка по случая с починалия мъж пред варненска поликлиника

 Разпоредена е инспекция по случая с. Това разгласи министърът на опазването на здравето проф. по време на седмичния брифинг, оповестява Дарик.

Снимката на умрелия мъж пред стълбите на ДКЦ IV, подложен на стол и затрупан с бял чаршаф, провокира многочислени мнения след изявления в обществените мрежи.

" Категорично няма да търпя човешки неприятно отношение към пациентите. Това, което виждам, е неприемливо ", разяснява здравният министър. 

" Разпоредил съм инспекции. Сигурен съм, че ще има глобени лица, откакто приключат ", сподели още проф. Ангелов.

Тялото на умрелия остана пред входа на здравното заведение повече от час през вчерашния ден. Причината е, че процедурата постанова тялото да не се реалокира, до момента в който не дойдат специалистите за съдебно-медицинска експертиза.

Междувременно от МБАЛ “Света Анна " обявиха, че нямат връзка нито с ДКЦ IV, нито със случая с умрелия мъж. Единствената връзка сред двете здравни заведения е географската им непосредственост. Мажоритарен притежател на МБАЛ “Света Анна " е страната, ДКЦ IV е част от доболничната мрежа, благосъстоятелност на Община Варна, прецизираха от болничното заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР