Разполагаме с шведска маса от ваксини. Къпем се във ваксини,

...
Разполагаме с шведска маса от ваксини. Къпем се във ваксини,
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов: Разполагаме с ``шведска маса`` от ваксини, но населението не откликва |

Разполагаме с " шведска маса " от ваксини. Къпем се във ваксини, само че популацията не откликва. Няма държавна акция в интерес на имунизациите. Това сподели по Българска национална телевизия доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на Българския лекарски съюз (БЛС) и общопрактуващ доктор.

Според него популацията се въздейства от Facebook и от хора, които пускат нездравословни клюки. Той сподели още, че здравното министерство разчита лекарите да убеждават хората да се имунизират в пряк контакт, само че посочи, че това не е задоволително.

За ограниченията - " който е изготвил проекта - да го следва "

" Изготвен е проект, който би трябвало да бъде следван. Който го е изготвил би трябвало да го ползва ", сподели във връзка потребността от нови ограничаващи ограничения зам.-председателят на БЛС. Според него по-леките ограничения всеобщо не се съблюдават и популацията живее все едно няма пандемия. Д-р Брънзалов изрази подозрение, че при по-тежки рестрикции държанието ще бъде същото.

Домашно лекуване на коронавирус

По мотив оповестеното през вчерашния ден желание общопрактикуващите лекари да поемат пациентите, които не се нуждаят от болнично лекуване, лекарят разяснява, че е положително, само че би трябвало да се ползва и за други болести. В отговор на изказванието, че Министерство на здравеопазването е изготвило протокол за лекуване на ковид в домашна среда, Брънзалов сподели, че за прецизен протокол освен това заболяване не може да се приказва. Той означи и че във въпросния протокол е посочен антибиотик с несъмнено комерсиално название, което е в прорез с положителната здравна процедура.

" Не бих споделил, че някой лобира за лекарството, само че нещата са факт ", акцентира експертът.

" Хилядата лв. от дълго време не са хиляда "

Д-р Брънзалов разяснява и решението персонални лекари, които отхвърлят да лекуват коронавирус пациенти, да не получават бонус от 1000 лева

" Тези пари, за работа във нездравословна среда, от дълго време не са 1000, а 250 лева тъкмо по гледище на зам.-министър Димитър Петров. От 1 юли не се дават 1000 лева. Подобни изказвания единствено нагнетяват напрежение измежду колегите на прага на новата вълна. Знаем какъв брой са записаните болни от ковид, знаем какъв брой са минали през болница, а всички останали кой ги лекува, на всички ли беше отказана помощ? Това са хиляди случаи, но че се прокарват разнообразни политики и това е комфортно на някого е различен въпрос. "

По мотив наближаващата нова образователна година лекарят беше безапелационен, че мястото на децата е в учебно заведение и образованието би трябвало да е присъствено. Д-р Брънзалов предвижда, че новата вълна на COVID-19 няма да е толкоз сериозна и продължителна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР