Разплитат се връзките на Мартин Божанов – Нотариуса със Спецпрокуратурата

...
Разплитат се връзките на Мартин Божанов – Нотариуса със Спецпрокуратурата
Коментари Харесай

Николай Стайков с нови смущаващи разкрития за Нотариуса: Разплитат се връзките със Спецпрокуратурата и съда

Разплитат се връзките на Мартин Божанов – Нотариуса със Спецпрокуратурата и съда. Днес се организира чуване във Висш съдебен съвет, на което Николай Стайков от Антикорупционния фонд разкри забавни детайлности за убития Мартин Божанов – Нотариуса. Божанов е употребил наследник буркан и е влизал най-спокойно на паркинга на спецпркуратурата и спецсъда. Освен това той е употребил клуба за магистрати няколко дни преди да бъде убит. Той е траял да се употребява като място за срещи, само че доста по-внимателно.

По негова информация Божанов имал четири-пет телефона. Самият Стайков разполагал с три. На Стайков му направило усещане, че единствено два са конфискувани и попита къде са отишли другите.

Стайков изясни, че през годините доста публицисти са се опитвали да ревизират какво вършат толкоз доста полицейски коли пред клуба. Според него те осигурявали защита на клуба. И по тази причина прикани Столична дирекция на вътрешните работи да създадат инспекция за присътвието на полицейски коли там.

„ Имаме информация, че Божанов е употребил наследник буркан и е влизал най-спокойно на паркинга на спецпркуратурата и спецсъда. Трябва да се ревизира дали е бил със статус на доверено лице или осведомител, той е парадирал с подобен статус “, добави Стайков.

Нито едно име не е излязло обществено. Засега нямаме нищо с изключение на, че е имало клуб и ние имаме интерес да се разнищи до дъно. Това сподели Николай Стайков. Той разясни, че имали доста информации за клуба. Но били решени, че от тях описи с имена нямало да излизат, тъй като не било правилно и нямали да бъдат употребени като пощенска кутия.

Стайков изясни, че и в ДАНС имало информация за Божанов и трябвало и те да бъдат питани.

Шефката на Върховен касационен съд Галина Захарова го попита за присъединяване на съдии в неофициални кръгове на въздействие.

Николай Стайков първо разказа предисторията. Той стартира с „ Осемте джуджета “, за което знаел, че досега има открити нередности при връщането на доказателства, злато, само че не и за другата незаконна активност.

Разследването по проблема Божанов почнал след среща на Стайков с Ивайла Бакалова и няколко юристи. Които били обезпокоени от задържането на Веселин Денков, тъй като се търсела връзка с неговото задържане и митингите през 2020-а.

Той и Андрей Янкулов изслушали десетки часове записи с медиатори. Които не разгласили, тъй като им станало ясно, че става дума за измами.

 

Източник – 24 часа

Още вести четете в рубрика „ Крими&Темида “
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР