Разпитът на вътрешния министър Бойко Рашков се е провел по

...
Разпитът на вътрешния министър Бойко Рашков се е провел по
Коментари Харесай

Прокуратурата не чула имена и места от Бойко Рашков

Разпитът на вътрешния министър Бойко Рашков се е провел по общия ред, а по искане на очевидеца Рашков не е изработен видео- и звукозапис. От прокуратурата дават детайлности по провелия се разпит след многочислени медийни запитвания.

По време на разпита му в постройката на СГП през днешния ден Б. Рашков в качеството си на очевидец не е показал никаква конкретика, в това число не е показал и съответни лица и места, на които вероятно да са излъчени и/или укривани парични средства по следствието за изпиране на пари, предопределени за ЛОТ-5 от Автомагистрала " Хемус ", декларират от прокуратурата.

Самият Бойко Рашков е определил изявленията си пред БНР - присъединяване си предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " на Българско национално радио (БНР) от 23.12.2021 година като " политически " и е декларирал, че " не могат да бъдат други ".

Решението за осъществяване на разпит на министър Рашков беше взето от наблюдаващите прокурори точно по отношение на неговото изказване на 23.12.2021 година в предаването, а от прокуратурата още веднъж го цитират: " За мен не е загадка къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес следя реакциите на някои хора, които живо се интересуват, надали не чакат по ефира да кажа до каква степен сме стигнали, да подхващат едни дейности, евентуално едни куфари и да заминат - я за Дубай, или някъде другаде ".

Преди разпита доцент Рашков е бил осведомен с правата и отговорностите си като очевидец в сходство с откритата в закона процедура за осъществяване на разпит и беше поканен да изложи във формата на свободен роман всичко, което му е известно по отношение на следствието по делото " Хемус ", след което му бяха сложени спомагателни въпроси.

Разследването ще продължи според авансово контури от екипа от наблюдаващи прокурори проект за събиране и инспекция на доказателства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР