Разпети петък в Гърция с пълни църкви и затворени магазини.

...
Разпети петък в Гърция с пълни църкви и затворени магазини.
Коментари Харесай

Разпети петък в Гърция с пълни църкви и затворени магазини

Разпети петък в Гърция с цялостни църкви и затворени магазини. Хилядите български туристи също са на свещенодействие в църквите.

Силен е трафикът по цялата пътна мрежа на Гърция. На доста места, най-вече в северната част на страната, вали слаб дъжд и настилките са мокри. Забранено е придвижването на товарни коли, с цел да се облекчи трафикът на леки коли. Екипи на пътна полиция с радари наблюдават за съблюдаване на Закона за придвижването. Спират постоянно водачите за инспекция. При нарушавания се постановат доста високи санкции, а също се смъкват и номерата на колите.

След границата ревизират всеобщо за незаконен импорт на акцизни артикули. Също по този начин ревизират персоналните документи на пътуващите в колите, с цел да не транспортират незаконни мигранти. Пътна полиция предизвестява да не се позволяват инцидентни лица в колите.

Повишена е защитата на всички публични места и църквите. Днес са затворени всички заведения и магазини до края на богослужението в храмовете. Почти всички гърци са на пости, като през днешния ден пият единствено вода. Силна благотворителна акция организира гръцката черква. Раздават на небогати и социалнослаби фамилии месо и козунаци. Големите гръцки компании също вземат участие в благотворителната акция за деца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР