Разпаднаха се неща, които ние си въобразявахме, че ги притажеваме

...
Разпаднаха се неща, които ние си въобразявахме, че ги притажеваме
Коментари Харесай

Проф. Каприев: Ненормални сме! Оголиха се огромни проблеми на човешкото в България

Разпаднаха се неща, които ние си въобразявахме, че ги притажеваме като полезности, които не подлежат на коментар. А те не просто подлежат на коментар, а те даже са анулирани поради други работи, уточни той пред bTV.

Например свободата на индивида, да вземем за пример достолепието на индивида, неговата чест, персоналната еднаквост. И те се нарушават и в икономическия ред, и в обществения ред, и в здравния ред, и в юридическия, и в политическия ред, разяснява той.

И политиците, и гласоподавателите демонстрираха относителна адекватност. Но е задоволително притеснително. Когато пристигна скъсването на нормалността, се задава въпроса за базата, за основата - коя ще е енази основа, върху която да стъпим, с цел да предприемем нерутинни дейности. Това е измислено от дълго време, единствено че новината не е стигнала до България. Още Аристотел приказва зда това - общото богатство. Когато ние даже и при най-малък консенсус стъпим върху тази база, се разпростира нагоре, тогава имате нормалност, разяснява той.

За страдание рационалните постоянно са били малцинство в човешката история, уточни професорът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР